• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Welke boxspring past bij mij?

Welke boxspring past bij mij?

Tegenwoordig vinden we het heel normaal om een heerlijke boxspring “gewoon” in onze eigen slaapkamer te hebben staan. Want wat is het fijn om het bed gemakkelijk te kunnen opmaken, duurzaamheid in huis te hebben en die prachtige uitstraling en het ultieme comfort elke dag te kunnen ervaren. En dat is nu ook nog eens een stuk betaalbaarder dan circa 10 tot 15 jaar geleden.

Want vroeger werden boxsprings eigenlijk vooral in hotels gebruikt. Zodat kamermeisjes, vanwege de hoogte van dit bed, het vele verschonen en opmaken een stuk gemakkelijker konden uitvoeren. Dit had als praktische reden dan ze dan simpelweg minder diep hoefden te bukken. En natuurlijk werd er ook voor een boxspring gekozen, vanwege de duurzaamheid en de luxueuze uitstraling.

Nu jaren later zijn er vele variaties op deze “basis” boxspring bijgekomen en valt er naast luxe, comfort en duurzaamheid nog veel meer voor u te kiezen.

Maar welke boxspring past er dan bij u?

Er zijn enorm veel varianten en opties waar u uit kunt kiezen. Deze zullen we hieronder bespreken zodat u makkelijker kunt bepalen welke boxspring bij u past.

Want leest u veel in bed, heeft u extra opbergruimte nodig of kijkt u graag TV? Of doet u dat juist allemaal niet en kiest u liever voor een meer standaard uitvoering en moet u uw budget in het oog houden?

Het zijn allemaal vragen die van belang zijn bij uw uiteindelijke keuze. 

Standaard boxspring

Zoals eerder besproken is elke boxspring een cadeautje op zich. Doordat er bij een boxspring minder druk op de matrassen van de bedbodem staat, is er veel minder snel sprake van slijtage of materiaalmoeheid.

Het zorgt er voor dat een boxspring een stuk langer mee gaat dan bijvoorbeeld een ledikant. De kans op beschadigingen is ook minimaal en dat is qua duurzaamheid wel zo prettig.

Daarnaast ligt een boxspring natuurlijk niet alleen heerlijk, maar straalt het ook automatisch luxe en weelderigheid uit.

Dus wilt u een gewoon goed bed, dan is een standaard boxspring een prima keuze.

U kunt de boxspring natuurlijk nog compleet maken met een fijne topper die er ook voor zorgt dat uw matras langer meegaat.

(Elektrisch) verstelbare boxsprings

Inmiddels zijn boxsprings verkrijgbaar met zowel een vaste vlakke als een een verstelbare uitvoering. Die verstelbaarheid kan zowel handmatig als elektrisch worden gerealiseerd.

Op een verstelbare boxspring kan elk type matras gebruikt worden en wordt er vaak een voor iedereen persoonlijk aan te passen topper gebruikt.

Een elektrisch verstelbare boxspring is ideaal als u graag leest in bed of heerlijk op zondagochtend blijft liggen om uw favoriete serie te kijken. U kunt het matras dan verstellen bij het hoofd- en of voeteneinde.

Boxspring met opbergruimte

Maar er kan nog meer. Het is ook mogelijk om een boxspring met opbergruimte aan te schaffen. Dan heeft u een prachtige combinatie van luxe en comfort en extra opbergruimte.

Via een handig klepsysteem kunt u de boxspring heel gemakkelijk opklappen waardoor er, over de gehele lengte van de beide slaapplekken, een ruime opbergbox ontstaat. Daar kunt u dan bijvoorbeeld uw beddengoed, extra kussens en andere slaapkamersbenodigdheden in opbergen en wegwerken.

En het mooie is, u ziet er op deze manier helemaal niets van! Dus heeft u behoefde aan extra opbergruimte, dan is deze boxspring perfect voor u!

Heeft u een boxspring gevonden die helemaal bij u past? Kijk dan ook nog even naar de mogelijkheid van een TV-Meubel met lift.

We hebben bijna allemaal een TV in de slaapkamer, maar als we deze niet gebruiken is dat grote zwarte scherm niet altijd even prettig om naar te kijken. Daar is een hele mooie en gemakkelijke oplossing voor! Want een TV-lift laat uw flatscreen geheel uit het zicht verdwijnen als deze niet wordt gebruikt.

Zo kunt u heerlijk televisie kijken vanuit uw bed maar wel alleen als u daar behoefde aan heeft. En omdat het scherm prachtig wordt weggewerkt, creëert u nog meer luxe en rust in uw slaapkamer.

Met een meegeleverde handige afstandsbediening brengt u uw televisie gemakkelijk omhoog vanuit het luxe voetbord dat u met een bijpassende meubelstof kunt laten bekleden. Met een klik op de knop verdwijnt de TV-module net zo gemakkelijk weer omlaag uit het zicht.

Zoals u ziet is er super veel mogelijk. Van basic en budget, tot super de luxe met alle toeters en bellen. Weet u inmiddels voor welke boxspring u wilt kiezen maar kunt u nog wat extra tips gebruiken voor uw aankoop? Leest u dan ons eerdere blog “Tips bij aankoop van een boxspring” nog even door. Daar zult u ook veel aan hebben. En heeft u toch nog vragen? Stel ze dan vooral aan onze slaapexperts, zij helpen u graag!

Kiyoh klantbeoordeling
5553 beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie