• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Matrassen

Onze matrassen stralen kwaliteit en comfort uit. Voor iedere slaapbehoefte hebben wij een passend matras beschikbaar. Al onze matrassen worden geproduceerd en gecontroleerd door onze fabriek in Nederland. Omdat wij kwalitatief hoogwaardige producten leveren, geven we op al onze matrassen standaard 2 jaar garantie.

Bekijk Matrassen Lees meer
Filteren
In 3 termijnen betalen via IN3
De beste prijs-kwaliteit verhouding
Direct uit eigen fabriek in Nederland

Informatie over Matrassen

De aanschaf van een nieuw matras is erg belangrijk, omdat je een groot deel van jouw leven slapend doorbrengt. Een goede nachtrust is bepalend voor jouw gezondheid en hoe je gedurende de dag functioneert.

Het is belangrijk vooraf te bedenken aan welke eisen het matras moet voldoen. Heb je liever een hard of een zachter matras, ben je een zij- of rugslaper of heb je misschien last van rugklachten?

Het telt allemaal mee bij jouw keuze. Bij Beddenleeuw kun je daarom kiezen uit diverse soorten matrassen. Al onze matrassen stralen kwaliteit en comfort uit en er is voor iedere slaapbehoefte een passend matras beschikbaar.

Meer over Matrassen

De meest populaire type matrassen zijn pocketvering, koudschuim en traagschuim. Naast deze type matrassen bestaan er ook nog Bonellvering matrassen, maar deze worden steeds minder populair en worden door Beddenleeuw dan ook niet meer gemaakt.

Pocketvering is stevig, veerkrachtig en ondersteunend. De veren kunnen zo geplaatst worden dat ze soepeler aanvoelen bij de schouders en steviger bij de heupen voor een goede drukverdeling. Deze worden doorgaans als boxspring matras gebruikt.

Koudschuim is comfortabel, veerkrachtig en ventileert goed door de open celstructuur. Ook is het vlamvertragend en gaat het lang mee.

Traagschuim heeft een compactere celstructuur en past zich aan het lichaam aan, geeft goede steun, maar ventileert minder goed dan koudschuim. Het voelt daardoor warmer aan.

De levensduur van een matras is sterk afhankelijk van het type.

Koudschuim heeft in de basis bijvoorbeeld een langere levensduur dan bonellvering. Dit is echter alleen zo als het gebruik van beide matrassen gelijk is. De levensduur hangt namelijk sterk samen met de belasting, frequentie van gebruik en mate van onderhoud. Koudschuim en pocketvering kunnen zwaarder belast worden dan bijvoorbeeld traagschuim. Door traagschuim te zwaar te belasten zal het sneller slijten en krijg je ook eerder fysieke klachten.

Als je een nieuw matras gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met het type slaper dat je bent.

Mensen die op hun buik slapen hebben een hard matras nodig om de rug zo recht mogelijk te houden. Als het matras te zacht is lig je in een kuil en overstrekt je jouw rug tijdens het slapen. Dit zorgt voor fysieke problemen.

Bent je een zijslaper dan is het belangrijk dat het matras niet te hard is, maar dat de heupen en schouders wel goed worden ondersteund. Als het matras te hard is, worden de heupen en schouders te zwaar belast en krijgt het tussenliggende gedeelte te weinig ondersteuning.

Ook bij rugslapers is het belangrijk dat je niet een te hard matras neemt.

Wanneer je last hebt van fysieke klachten, kan het vinden van het juiste matras best lastig zijn.

Er zijn bijzonder veel type matrassen op de markt met allemaal hun eigen kenmerken. Wij maken kwalitatief hoogwaardige matrassen die optimaal comfort en ondersteuning bieden bij fysieke ongemakken.

De traagschuim matrassen zijn door hun drukverlagende eigenschappen zeer geschikt voor mensen met fysieke klachten.

Hulp nodig met het kiezen?

Wil je weten welk matras voor jouw behoefte het beste is? Ben je een zijslaper en wil je weten of je een hard of zacht matras nodig hebt? Neem gerust even contact op, onze professionals beantwoorden graag jouw vragen en helpen met het kiezen van jouw perfecte matras.

Contact opnemen
Kiyoh klantbeoordeling
beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie