Gefabriceerd in Nederland

Matrassen

Onze matrassen stralen kwaliteit en comfort uit. Voor iedere slaapbehoefte hebben wij een passend matras beschikbaar. Al onze matrassen worden geproduceerd en gecontroleerd door onze fabriek in Nederland. Omdat wij kwalitatief hoogwaardige producten leveren, geven we op al onze matrassen standaard 2 jaar garantie.

Meer over Matrassen

De meest populaire type matrassen zijn pocketvering, koudschuim en traagschuim. Naast deze type matrassen bestaan er ook nog Bonellvering matrassen, maar deze worden steeds minder populair en worden door Beddenleeuw dan ook niet meer gemaakt.

 

Pocketvering is stevig, veerkrachtig en ondersteunend. De veren kunnen zo geplaatst worden dat ze soepeler aanvoelen bij de schouders en steviger bij de heupen voor een goede drukverdeling. Deze worden doorgaans als boxspring matras gebruikt.

 

Koudschuim is comfortabel, veerkrachtig en ventileert goed door de open celstructuur. Ook is het vlamvertragend en gaat het lang mee.

 

Traagschuim heeft een compactere celstructuur en past zich aan het lichaam aan, geeft goede steun, maar ventileert minder goed dan koudschuim. Het voelt daardoor warmer aan.

De levensduur van een matras is sterk afhankelijk van het type.

 

Koudschuim heeft in de basis bijvoorbeeld een langere levensduur dan bonellvering. Dit is echter alleen zo als het gebruik van beide matrassen gelijk is. De levensduur hangt namelijk sterk samen met de belasting, frequentie van gebruik en mate van onderhoud. Koudschuim en pocketvering kunnen zwaarder belast worden dan bijvoorbeeld traagschuim. Door traagschuim te zwaar te belasten zal het sneller slijten en krijgt u ook eerder fysieke klachten.

Als u een nieuw matras gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met het type slaper dat u bent.

 

Mensen die op hun buik slapen hebben een hard matras nodig om de rug zo recht mogelijk te houden. Als het matras te zacht is ligt u in een kuil en overstrekt u uw rug tijdens het slapen. Dit zorgt voor fysieke problemen.

 

Bent u een zijslaper dan is het belangrijk dat het matras niet te hard is, maar dat de heupen en schouders wel goed worden ondersteund. Als het matras te hard is, worden de heupen en schouders te zwaar belast en krijgt het tussenliggende gedeelte te weinig ondersteuning.

 

Ook bij rugslapers is het belangrijk dat u niet een te hard matras neemt.

Wanneer u last heeft van fysieke klachten, kan het vinden van het juiste matras best lastig zijn.

 

Er zijn bijzonder veel type matrassen op de markt met allemaal hun eigen kenmerken. Wij maken kwalitatief hoogwaardige matrassen die optimaal comfort en ondersteuning bieden bij fysieke ongemakken.

 

De traagschuim matrassen zijn door hun drukverlagende eigenschappen zeer geschikt voor mensen met fysieke klachten.

Informatie over Matrassen

De aanschaf van een nieuw matras is erg belangrijk, omdat u een groot deel van uw leven slapend doorbrengt. Een goede nachtrust is bepalend voor uw gezondheid en hoe u gedurende de dag functioneert.

Het is belangrijk vooraf te bedenken aan welke eisen het matras moet voldoen. Heeft u liever een hard of een zachter matras, bent u een zij- of rugslaper of heeft u misschien last van rugklachten?

Het telt allemaal mee bij uw keuze. Bij Beddenleeuw kunt u daarom kiezen uit diverse soorten matrassen. Al onze matrassen stralen kwaliteit en comfort uit en er is voor iedere slaapbehoefte een passend matras beschikbaar.