• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

9 Tips bij het kopen van een Boxspring

9 Tips bij het kopen van een Boxspring

Gefeliciteerd! Net als heel veel tevreden klanten voor u, is uw keuze gevallen op een boxspring. Waarschijnlijk vanwege het ultieme comfort in combinatie met de luxe uitstraling en de perfecte ventilatie en vochtafvoer, waardoor uw bed ook heerlijk fris en schoon blijft.

Maar waar moet u nu allemaal op letten als u een boxspring gaat aanschaffen? Er zijn nogal wat mogelijkheden en opties en hoe kiest u dan het juiste bed dat volledig bij uw wensen en behoeftes past? Hieronder proberen wij u van handige tips te voorzien, die de keuze hopelijk een stuk makkelijker voor u maken.

Afmetingen kamer en bed

Het is handig om vooraf goed in kaart te brengen wat de afmetingen zijn van uw kamer en wat de maximale afmeting is die uw nieuwe boxpring in deze ruimte in kan nemen. Verder is uw eigen lengte ook van groot belang. Bent u lang, dan heeft u misschien een andere bedmaat nodig dan een gemiddeld persoon. Als u deze gegevens goed heeft uitgezocht en op papier gezet is dit een belangrijke eerste stap.

Materiaal

De bedbodem van een boxspring is standaard gemaakt van stof. Dit geeft een heerlijk zachte en luxueuze uitstraling maar kan lastig zijn voor mensen die last hebben van bijvoorbeeld huisstofmijtallergie. Voor veel mensen is deze stoffen bekleding geen enkel probleem, maar het kan vervelend zijn voor mensen die er wel last van hebben. Gelukkig is er voor deze groep een mooi alternatief en kan de bekleding van de boxspring aangepast worden naar een kunststof variant. Wij bieden 4 verschillende opties skai en 8 verschillende kleuren stof. Het is dus belangrijk te bepalen naar welk materiaal uw voorkeur uitgaat.

Matras

Het volgende punt waar u op kunt letten bij de aanschaf van het matras is wat voor lichaamsondersteuning u nodig hebt. Dit hangt onder meer af van het lichaamsgewicht, de slaaphouding en of er eventuele rug- of nekklachten zijn. En slaapt u alleen of samen?

Bij Beddenleeuw bieden wij u de keuze uit vier verschillende soorten matrassen, in diverse afmetingen, ieder met zijn eigen voordelen qua comfort en prijs. Op deze manier is er altijd een matras dat helemaal aansluit op uw lichaamsbouw, slaapbehoeften en natuurlijk prijs.

Toppers

U maakt uw boxspring helemaal compleet met een luxe topper naar keuze. Er zijn twee mogelijkheden waar u uit kunt kiezen.

Het koudschuim topdek matras heeft een open celstructuur en een duurzame kern die samen zorgen voor een gemakkelijke vochtafvoering en een goede ventilatie. Uw topdek matras zal hierdoor langer als nieuw aanvoelen. Dit type koudschuim past zich uitstekend aan aan de temperatuur in uw kamer waardoor u geen last zult hebben van grote temperatuurverschillen in bed. Door het gebruik van hoogwaardig HR40 koudschuim ervaart u een comfortabele en evenredige tegendruk over het gehele matras.

Traagschuim (ook wel NASA schuim) vormt zich uitstekend naar uw lichaam. Hierdoor ervaart u weinig tot geen tegendruk op plekken waar gewichtsdruk wordt uitgeoefend. Traagschuim heeft een wat dichtere celstructuur waardoor het gemakkelijk warmte behoudt. Dit type matras is daarom eenuitstekende keuze voor mensen met een rustige slaap, lichamelijke klachten en/of een koude slaapbeleving.

Vlak of elektrisch verstelbaar model

Leest u veel in bed en/of kijkt u graag televisie? Dan kan een elektrisch verstelbare bodem, zoals bij Boxspring Sophia,  handig voor u zijn. Deze elektrisch verstelbare bodem op boxspring komt met een aantal aanvullende opties. Meegeleverd vindt u twee draadloze afstandsbedieningen. De afstandsbedieningen zijn voorzien van LED-verlichting. Om het matras op zijn plaats te houden tijdens het verstellen van uw bed vindt u aan het voeteneinde van het bed twee matras remmers.

Prijs/kwaliteit

Een goede boxspring, inclusief matrassen, hoeft tegenwoordig niet meer de wereld te kosten. Omdat wij onze boxsprings zelf en in Nederland produceren en ook nog eens rechtstreeks aan klanten kunnen leveren, kunnen wij zeer scherpe prijzen bieden. Ons instapmodel boxspring, Nora (Niet op voorraad), is bijvoorbeeld al beschikbaar vanaf €229,-. Maar ook onze meest luxueuze boxspring, model Julia, is tegen een hele schappelijke prijs verkrijgbaar.

Duurzaam

Doordat er minder druk op de matrassen is van de bedbodem is er veel minder sprake van slijtage of materiaalmoeheid. De kans op beschadigingen is ook minimaal. Dat zorgt er voor dat uw bed een stuk langer mee kan. Het bed zelf gaat zeker ruim 20 jaar mee en wij adviseren u om na ongeveer 10 jaar de (top) matrassen te vervangen.

Design

Het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom is het bij het kiezen van een boxspring erg belangrijk om goed te kijken naar wat u mooi vindt en bij de stijl van uw slaapkamer past. Bij ons kunt u op de website uw boxspring geheel naar eigen wens samenstellen. Dan ziet u direct het resultaat van uw keuzes, wat het u zou gaan kosten en weet u meteen waar u aan toe bent.

Accessoires

Naast een prachtige boxspring met alle comfort en luxe, kunnen wij uw slaapkamer helemaal compleet maken met onze prachtige accessoires. Kijkt u graag televisie in bed, dan bieden wij u de mogelijkheid de televisie te integreren in het voetbord. Deze kunt u door middel van de meegeleverde afstandsbediening makkelijk omhoog en weer omlaag brengen.

Voor extra sfeer en opbergruimte in uw slaapkamer kiest u voor de twee-vlaks dekenkist van Beddenleeuw. Deze 55 cm hoge dekenkist/bedkoffer is met een luxe meubelstof gestoffeerd en kan worden gebruikt als decoratief praktisch bedbankje en als opbergruimte.

Tenslotte hebben wij een prachtig gestoffeerde hocker, die zorgt voor extra sfeer in uw slaapkamer. De 50 cm hoge hocker is de ideale keuze als u wilt gaan voor een kwalitatief hoogwaardig nachtkastje tegen een aantrekkelijke prijs. 

Kom langs in onze showroom en ga lekker liggen

Omdat wij het belangrijk vinden dat u zich goed voelt bij de duur u gekozen boxspring, adviseren wij u bij ons langs te komen en alle verschillende boxsprings en matrassen uit te komen proberen in onze showroom. U bent van harte welkom om te komen kijken, voelen en de voordelen te ervaren. Wij adviseren wij u graag bij het samenstellen van uw ideale boxspring.

Boxspring kopen?

Laagste prijs van Nederland, gemaakt in eigen fabriek én snel geleverd.

Boxsprings bekijken
Kiyoh klantbeoordeling
5519 beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie