• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Matrasbeschermer of oplegmatras?

Matrasbeschermer of oplegmatras?

Tegenwoordig zijn er allerlei producten beschikbaar die de levensduur van uw bed kunnen verlengen en dus een duurzame aanvulling zijn. Een voorbeeld daarvan is de matrasbeschermer. Maar wat doet een matrasbeschermer nu eigenlijk precies en wat is het nut ervan?

Wat doet een waterdichte matrasbeschermer voor uw matras?

Een waterdichte matrasbeschermer zorgt ervoor dat er geen (lichaams)vocht doordringt in uw beddengoed en uiteindelijk uw matras. Tijdens het slapen verliest een gemiddeld persoon namelijk een kwart tot halve liter vocht.

Een groot deel hiervan trekt in het beddengoed en zonder bescherming uiteindelijk dus ook in het matras. Dit product is dus een praktische en hygiënische oplossing om dit te voorkomen.

Door het gebruik van een matrasbeschermer blijft uw matras niet alleen lekker fris, het verlengt ook de levensduur. Om de kwaliteit van het matras zo hoog mogelijk te houden is het daarom verstandig om gebruik te maken van een matrasbeschermer.

U kunt deze vanwege het elastiek aan de vier punten gemakkelijk en direct onder het hoeslaken plaatsen. Onze matrasbeschermer is gemaakt van microvezel, is waterdicht en gewoon wasbaar op 40 graden. De matrasbeschermer is geschikt voor matrassen tot wel 30 centimeter dik.

Molton matrasbeschermer

Omdat ieder mens tijdens het slapen dus een hoop vocht verliest, is enige vorm van bescherming van uw matras gewenst. Naast een waterdichte matrasbeschermer van microvezels is een andere optie een molton matrasbeschermer. Deze molton voelt dankzij een speciale behandeling extra zacht aan en is gemaakt van prachtig katoen. Deze beschermer is geschikt voor matrassen tot 30 centimeter dik en is afgewerkt met 4 elastieken hoeken waardoor deze snel afneembaar is.

De molton matrasbeschermer is prima wasbaar en zelfs te wassen op een kookwasprogramma.

Wat is dan een oplegmatras of matrasvernieuwer?

Een oplegmatras, ook wel matrasvernieuwer genaamd, wordt veelal gebruikt bij matrassen vanaf twee jaar oud zodat het matras weer als nieuw aanvoelt. Dit zachte en luchtige matras geeft extra comfort, verlengt de levensduur van uw matras en neemt meteen vocht op.

Het oplegmatras is gemaakt van een heerlijk zachte polyester vezel en de tijk bestaat uit een hoogwaardige microvezel. Door de 4 elastieken is de matrasvernieuwer eenvoudig te bevestigen en af te nemen. Verder is dit product geschikt voor mensen met allergieën zoals een huisstofmijtallergie. De oplegmatras is wasbaar tot 40 graden.

Verschil tussen een matrasbeschermer en oplegmatras

Het belangrijkste verschil tussen een matrasbeschermer en een oplegmatras is dat de beschermer echt gebruikt wordt om te voorkomen dan vocht is uw matras trekt. En het oplegmatras ervoor zorgt dat iets oudere matrassen weer als nieuw aanvoelen.

Verder is de beschermer puur een dun beschermend product en de vernieuwer echt een zachte aanvulling van wel vier centimeter dik.

Overeenkomsten matrasbeschermer en oplegmatras

Beide producten zorgen ervoor dat er vocht wordt opgenomen en niet in uw matras kan trekken. Hierdoor krijgt u een langere levensduur van uw matras en dit komt dus de duurzaamheid ten goede.

Kiyoh klantbeoordeling
5542 beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie