• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Hoe houdt u uw huis opgeruimd en leefbaar met kinderen?

Hoe houdt u uw huis opgeruimd en leefbaar met kinderen?

Kunt u ook zo genieten van de van prachtige gestylde woon- en slaapkamers die u tegenkomt in magazines en op social media? Wilt u weten hoe u dit thuis ook enigszins voor elkaar kunt krijgen terwijl er ook gewoon geleefd moet kunnen worden?

Hoe mooi de plaatjes die u voorbij ziet komen ook zijn, de meeste huizen waar kinderen wonen zijn nu eenmaal niet altijd even opgeruimd en netjes.

Maar wees niet bang, zelfs dan is het mogelijk uw huis zo in te richten en op te ruimen dat u er heerlijk van kunt genieten. Hieronder vindt u een aantal handige tips.

Zorg bij kleine kinderen voor een duidelijke speelhoek

Het kan erg fijn zijn om een aparte speelhoek voor de kinderen te maken in de woonkamer. Zo maakt u een scheiding tussen het deel waar de volwassenen het netjes houden en de kinderen lekker met hun speelgoed mogen spelen.

Het komt er eigenlijk op neer dat er op de plek waar de bank en televisie staan de kinderen mogen zitten, kijken en eventueel gamen maar daar komt geen speelgoed in de buurt. De ruimte tussen de televisie en de bank is eigenlijk speelgoedvrij.

Er is genoeg overige ruimte waar ze zich helemaal uit kunnen leven. Als u dit vanaf het begin aan de kinderen leert, is het duidelijk wat er van ze verwacht wordt en dat is wat kinderen vaak nodig hebben. U zult het meerdere keren moeten herhalen, maar zoals u waarschijnlijk wel weet, de aanhouder wint!

Zorg natuurlijk wel voor een leuke hoek met afhankelijk van de leeftijd van de kinderen een speelkleed, een bureau of tafeltje met stoeltjes en wanneer er ruimte genoeg is bijvoorbeeld een leuke (tipi)tent of een klein speelhuisje of bijvoorbeeld winkeltje. Als het er gezellig uitziet zal het de kinderen motiveren daar te blijven spelen.

Daarnaast is het belangrijk om duidelijke en vooral voldoende plekken te hebben om speelgoed op te ruimen. Daarover vindt u meer in de volgende alinea.

Zijn de kinderen groter waardoor er minder speelgoed in huis is, zorg dan nog steeds voor duidelijke afspraken waar kinderen bijvoorbeeld kunnen kleuren, schrijven, hun huiswerk maken, spelletjes doen en vooral waar ze het daarna weer kunnen opruimen.

Het speelhoekje zal dan bijvoorbeeld plaats maken voor een bureau en de opbergbakken voor een mooie kast of een dressoir, maar in de basis blijft het netjes houden hetzelfde. Ofwel zorg voor duidelijke en voldoende opbergplekken!

Zorg voor voldoende opbergbakken

Wat een handige manier is om speelgoed snel en vakkundig weg te werken is het gebruik van bakken en/of meubels waar de mogelijkheid bestaat bakken in te plaatsen.

Dezelfde soorten speelgoed stopt u gemakkelijk bij elkaar en kunt dan aan de binnenkant van de bak een foto plakken met welke speelgoedsoorten er in die bak opgeruimd horen te worden. Dat is handig voor (kleine) kinderen die vaak heel visueel ingesteld zijn. Zo kunnen ze letterlijk zien wat waar opgeruimd moet worden.

Maar met alleen alles in bakken doen bent u er nog niet. De helft van de bakken bergt u op, in een kast, bijkeuken of in een andere kamer waar u voldoende ruimte heeft. In elk geval uit het zicht maar niet te ver weg zodat het gemakkelijk gepakt kan worden.

Het leuke is dat er dan af en toe speelgoed door u omgewisseld kan worden zodat het lijkt alsof er weer allemaal nieuwe dingen zijn. Zo raken ze niet zo snel uitgekeken op de spullen die ze hebben en blijft het uitdagend en vooral leuk!

Spreek met de kinderen af dat ze met maar een bak tegelijk mogen spelen. Ze mogen hem helemaal omkieperen, maar zodra ze met speelgoed uit een andere bak willen spelen, moeten ze eerst alles opruimen. Dus wisselen van speelgoed staat gelijk aan meteen opruimen.

Dit werkt ook zo op de opvang en op school dus kan dat thuis ook prima als regel gelden. Het is echt een geval van consequent zijn en doorzetten maar uiteindelijk heeft u er echt veel plezier van.

Opgeruimde slaapkamer

Kinderen hebben de neiging het speelgoed van hun slaapkamers zoals knuffels, boekjes en andere spullen overal mee naar toe te slepen.

Als ze net wakker zijn klimmen ze bij papa en mama in bed en als iedereen beneden is ligt er nog van alles in uw of hun slaapkamer rond te slingeren. Ook daar zijn enkele prachtige en praktische oplossingen voor.

Want heeft u bijvoorbeeld weleens gedacht aan een boxspring met opbergruimte? Met een opbergboxspring is het mogelijk om voor extra opbergruimte te zorgen zonder dat u ruimte in uw slaapkamer hoeft in te leveren.

Doordat de klep aan de zijkant opent is de opbergruimte gemakkelijk toegankelijk. Hier plaatst u dan bijvoorbeeld bakken of manden in waardoor alle spullen van u en uw kinderen een eigen plekje hebben en dus weer netjes weggewerkt zijn. Want uiteindelijk slaapt ook een opgeruimde slaapkamer voor iedereen het fijnste.

Een andere oplossing voor een opgeruimde slaapkamer met extra bergruimte is een Beddenleeuw dekenkist. Deze 55 centimeter hoge dekenkist / bed koffer is met een luxe meubelstof gestoffeerd en kan worden gebruikt als decoratief praktisch bedbankje en als opbergruimte. De dekenkist heeft een diepte van 40 centimeter en is ideaal om uw (bed)spullen en bijvoorbeeld de spullen van uw kinderen in op te bergen.

Natuurlijk kunt u deze ook op de slaapkamer van uw kinderen plaatsen om snel voor voldoende opbergruimte te zorgen. Het is ook mogelijk uw opbergboxspring en dekenkist in dezelfde luxe stof te laten afwerken zodat alles netjes bij elkaar past.

Conclusie? Een opgeruimd huis zorgt voor rust in ieders hoofd en dit is weer de basis van een mooi gestyled huis! Hopelijk helpen deze tips u bij deze eerste stappen, naar een leefbaar maar toch naar uw wensen ingericht huis, met zowel blije ouders en kinderen.

Kiyoh klantbeoordeling
5529 beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie