• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Welke soorten matrassen zijn er?

Welke soorten matrassen zijn er?

Als u van plan bent een nieuw matras te gaan aanschaffen, dan is het erg belangrijk dat u weet welke soorten matrassen er zijn en waarom u voor deze matrassen zou kunnen kiezen. Want een goede nachtrust is bepalend voor uw gezondheid en hoe u gedurende de dag functioneert.

Bij Beddenleeuw kunt u daarom kiezen uit diverse soorten matrassen. Al onze matrassen stralen kwaliteit en comfort uit. En voor iedere slaapbehoefte is er een passend matras beschikbaar.

Welke verschillende type matrassen zijn er?

De meest populaire type matrassen zijn pocketvering, koudschuim en traagschuim. Naast deze type matrassen bestaan er ook nog Bonellvering matrassen, maar deze worden steeds minder populair dus die zullen we buiten beschouwing laten.

Pocketvering matrassen

Een pocketvering matras is stevig, veerkrachtig en ondersteunend. Dit matras is gemaakt van ‘pockets’ ofwel stalen tonvormige veren die afzonderlijk verpakt zijn in zakjes van een niet geweven synthetisch materiaal.

Omdat alle veertjes los verpakt zijn in zakjes kan ieder veertje onafhankelijk bewegen zodra er tegendruk ontstaat. Het zakje om de veren zorgt ervoor dat de veren voldoende ruimte hebben en niet in elkaar blijven steken. Alle pockets worden afgewerkt met een rand van schuim om ervoor te zorgen dat alle pocketveren bij elkaar gehouden worden.

De stevigheid van het matras wordt voornamelijk bepaald door het gebruik van de hoeveelheid windingen van de veer en de dikte van het staaldraad. Hoe dikker de draad en dus meer materiaal er gebruikt wordt, hoe steviger de veer.

De veren kunnen zo geplaatst worden dat ze soepeler aanvoelen bij de schouders en steviger bij de heupen voor een goede drukverdeling. Door de veerkracht te combineren in het matras, ontstaan er zones. Deze combinatie van deze zones, de pocketveren en het afgedekken met een comfortlaag van koudschuim zorgt uiteindelijk voor de optimale ondersteuning en het ultieme comfort.

Een matras met pocketvering gaat gemiddeld ruim 10 jaar mee.

Koudschuim matrassen

Het koudschuim matras wordt gemaakt van polyurethaan. Dit materiaal heeft een hele grote duurzaamheid en veerkracht. Verder is koudschuim comfortabel, veerkrachtig en ventileert het goed door de open celstructuur. Ook is het vlamvertragend en gaat het lang mee.

Een koudschuim matras is zoals gezegd veerkrachtig en heerlijk soepel. Doordat het matras zo veerkrachtig is, biedt deze goede ondersteuning en heerlijk slaapcomfort.

Ook laat een koudschuim matras goed lucht en vocht door, warmt het niet snel op en blijft het matras fris en droog. Koudschuim is van nature antiallergisch en zeer geschikt voor mensen die het snel warm hebben in bed.

Een koudschuim matras gaat gemiddeld 10 jaar mee.

Traagschuim matrassen

Een traagschuim matras bestaat uit visco-elastisch polyurethaan. Dit is een synthetisch schuim met een open celstructuur. Maar het matras bestaat uit meer dan alleen het traagschuim. Vaak is het traagschuim slechts een omhulsel of de afdeklaag van het matras.

De kern van het matras is in de meeste gevallen gemaakt van koudschuim of pocketveren. Een matras volledig van traagschuim maken is geen aanrader. Het matras zal veel te zacht worden en geen ondersteuning meer bieden. Juist door de combinatie van verschillende materialen voelt het traagschuim zo comfortabel aan.

Traagschuim heeft namelijk een compacte celstructuur en past zich aan het lichaam aan, geeft uitstekende steun, maar ventileert minder goed dan koudschuim. Het gebruik van traagschuim, en de daarbij behorende techniek, zorgt voor minder drukpunten op uw lichaam

 Traagschuim matrassen zijn daarom goed geschikt voor mensen met gewrichtsklachten, rugklachten of mensen die minder druk op hun spieren willen in de nacht. Verder bieden deze matrassen een uitstekend ligcomfort en het ontstaan van kuilvorming is bijna onmogelijk.

Een traagschuim matras gaat gemiddeld 10 jaar mee.

Wij hopen dat u op basis van bovenstaande informatie, meer inzicht heeft gekregen in de verschillende matrassen die er bestaan en kunt u uw keuze hierdoor makkelijker maken. Voor extra advies of vragen kunt u altijd contact met ons opnemen

Kiyoh klantbeoordeling
5542 beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie