• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Welk matras kunt u het beste kiezen bij rugklachten?

Welk matras kunt u het beste kiezen bij rugklachten?

Wanneer u last heeft van rugklachten, kan het vinden van het juiste matras best lastig zijn. Als u bijvoorbeeld wakker wordt met meer rugklachten dan toen u ging slapen, dan is het goed om eens goed naar uw matras te kijken.

Vaak is dit niet de directe oorzaak van de rugpijn, maar het kan uw klachten wel erger maken. Want waar een goed voor u passend matras klachten vermindert of voorkomt, kan een slecht matras deze juist verergeren.

Vrijwel alle rugklachten worden versterkt door stress, overbelasting en een verkeerde houding. Dit laatste is waar het matras een belangrijke rol speelt. Een matras dat niet goed past bij de behoeften van uw lichaam zorgt voor meer klachten wanneer u er gedurende langere tijd op slaapt.

Verschillende soorten rugklachten

Allereerst is het belangrijk om te kijken om welke soort rugpijn het gaat. Lage rugpijn, hernia en spit uiten zich, zoals de naam al zegt, vooral door een zeurende of stekende pijn in de onderrug.

Bepaalde houdingen zorgen ervoor dat u dan juist meer pijn krijgt. Om de klachten niet erger te maken is het erg belangrijk dat uw matras de juiste ondersteuning biedt voor uw lichaam en ook druk verlagend werkt. Tijdens het slapen moet de rug namelijk een natuurlijke en comfortabele houding aannemen om goed tot rust te kunnen komen.

Dit geldt ook als u pijn hebt in de gehele rug, een kromme rug hebt of als u last hebt van reuma.

Goede ondersteuning van de rug

Een goede ondersteuning van de ruggengraat is ook belangrijk. Als uw ruggengraat tijdens het slapen een onnatuurlijke positie aanneemt, zorgt dit ervoor dat de rugklachten verergerd worden.

Zoek daarom een matras die uw lichaam op de juiste manier ondersteunt zodat uw nek en rug een rechte lijn vormen wanneer u erop ligt. Dit is de meest natuurlijke vorm en daarmee het beste voor het herstel van de rug.

Het belang van de juiste hardheid

Kijk ook goed naar de hardheid van het matras. Een te hard of te zacht matras zorgt ervoor dat het de ruggengraat niet op de juiste manier ondersteunt. Wat voor u de juiste hardheid is, is onder meer afhankelijk van uw slaaphouding, lichaamskenmerken en andere persoonlijke wensen.

Een goed matras biedt dus de juiste ondersteuning, comfort en is druk verlagend. Maar er is niet slechts één matras het beste als u last heeft van rugpijn.  Bij zijslapers moeten bijvoorbeeld de nek en taille worden ondersteund, terwijl rug slapers behoefte hebben aan goede ondersteuning in de rug holte. Voor buikslapers en wat zwaardere mensen is het aan te raden een steviger matras te kiezen.

Ga (wanneer het weer mogelijk is en de winkels open zijn) ook proefliggen. Alleen u kunt voelen of het matras u de juiste ondersteuning biedt.

Doorgelegen matrassen tijdig vervangen

Na ongeveer tien jaar biedt een matras niet meer de juiste ondersteuning. Op dat moment kunnen rugklachten ook ontstaan. Het is belangrijk een versleten of doorgelegen matras tijdig te vervangen.

Welke soorten matrassen zijn er?

Matrassen met comfortzones

Het is dus belangrijk om in een natuurlijke houding te liggen wanneer u slaapt. Een matras met comfortzones stimuleert het lichaam de juiste houding aan te nemen.

Comfortzones zijn zones in het matras die zachter zijn dan andere veren. Dit zorgt ervoor dat het matras soepeler is bij bijvoorbeeld de schouders en heupen. Hierdoor geniet u iedere nacht van de juiste ondersteuning. Het aantal comfortzones per matras varieert van vijf, zeven tot zelfs negen zones.

Pocketvering matrassen

Een pocketvering matras kan een goede optie zijn wanneer u last heeft van rugklachten. Dit matras heeft namelijk veringen die individueel verpakt zijn. Pocketveren bewegen namelijk individueel met het lichaam mee, waardoor ze op de juiste plaats de juiste ondersteuning bieden. Daarnaast hebben pocketvering matrassen meestal minstens zeven comfortzones.

Matrassen die geheel bestaan uit koud- of latexschuim, hebben meestal één stuk schuim met overal dezelfde dichtheid. Dit zorgt voor dezelfde ondersteuning overal op het lichaam. Dit is voor mensen met rugklachten niet bevorderlijk omdat het matras op deze manier geen drukverlaging biedt.

Traagschuim matrassen

Over het algemeen is traagschuim één van de beste materialen voor mensen die last hebben van rugklachten. Traagschuim, ook wel bekend als NASA-schuim, werkt namelijk druk verlagend. Een traagschuim matras vormt zich helemaal naar uw lichaam en zorgt voor een uitstekende drukverdeling. Dit is perfect voor mensen met chronische rugklachten omdat de hele rug goed ondersteund wordt. Een nadeel is dat traagschuim minder goed ventileert en sneller warm aanvoelt.

Matrassen van Beddenleeuw

Er zijn, zoals u hierboven heeft kunnen lezen, bijzonder veel verschillende soorten matrassen op de markt met allemaal hun eigen specifieke kenmerken. Bij Beddenleeuw hebben we de volgende kwalitatief hoogwaardige matrassen die optimaal comfort bieden bij eventuele fysieke ongemakken.

Matras Prestige 1000

Dit matras is het summum van comfort. Dit type matras is 25 centimeter dik en opgedeeld in 7-zones. Deze zones zijn gevuld met 1000 pocketveren per m2 en afgedekt met een comfortlaag van NASA-traagschuim. Deze combinatie zorgt voor een optimale ondersteuning en ultiem comfort.

Het matras voelt zacht tot middelhard aan, vormt zich naar de contouren van uw lichaam en zorgt voor een prettig ligcomfort. En rondom het matras vindt u de Prestige 3D ventilatieband die zorgt voor een probleemloze vochtafvoering en een gezonde luchtcirculatie.

Matras Hybrid Premium

Dit type matras is 25 centimeter dik en opgedeeld in zeven zones. Deze zones zijn ieder gevuld met pocketveren met verschillende hardheden. Door de combinatie van 400 pocketveren per m2 en een comfortabele NASA-traagschuim afdeklaag bent u verzekerd van een correcte houding, optimale ondersteuning en geniet u van duurzaamheid en ultiem comfort. Verder zorgt dit matras voor een probleemloze vochtafvoering, een gezonde luchtcirculatie en is de tijk afritsbaar en kan gemakkelijk gewassen worden.

Het matras voelt zacht tot middelhard aan, is anti-allergisch en vormt zich naar de contouren van uw lichaam en zorgt voor een prettig ligcomfort.

Matras Comfort Deluxe

Het pocketveren matras is niet voor niets het meest verkochte matras type in Nederland. Dit type matras is 20 centimeter dik en opgedeeld in zeven zones. Deze zones zijn ieder gevuld met pocketveren met verschillende hardheden. Door de combinatie van 240 pocketveren per m2 en een hoogwaardige kwaliteit koudschuim afdeklaag bent u verzekerd van een correcte houding, optimale ondersteuning en comfortabele slaapbeleving. Verder zorgt dit matras voor een probleemloze vochtafvoering, een gezonde luchtcirculatie en is de tijk afritsbaar en kan gemakkelijk gewassen worden.

Het matras voelt middelzacht tot hard aan, is anti-allergisch, en zorgt voor een prettig ligcomfort.

Matras Flex Foam

Dit type matras is gemaakt van 16 centimeter dik koudschuim en heeft als eigenschap dat het altijd dezelfde opwaartse druk geeft, waardoor uw lichaam een comfortabele en ergonomisch verantwoorde ondersteuning krijgt.

Het matras voelt stevig aan, zorgt voor een prettig ligcomfort, is anti-allergisch en de tijk is afritsbaar en kan gemakkelijk gewassen worden.

Met de tips die wij u hierboven gegeven hebben kunt u het perfecte Beddenleeuw matras voor uw specifieke klachten uitzoeken.

Maar heeft u toch nog vragen of onduidelijkheden? Neemt u dan gerust even contact op met een van onze professionals. Zij beantwoorden graag uw vragen en helpen met het kiezen van uw perfecte matras!

Matras kopen?

Gemaakt van de beste materialen in onze eigen fabriek in Nederland. Tijdelijk 50% korting.

Matrassen bekijken
Kiyoh klantbeoordeling
5542 beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie