• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Welk kussen is geschikt bij nekklachten?

Welk kussen is geschikt bij nekklachten?

Een goede nachtrust is heel belangrijk om overdag goed te kunnen functioneren en gezond te zijn en blijven. Naast uw matras, kan ook uw kussen voor lichamelijke klachten zorgen. Een verkeerd kussen zorgt ervoor dat de nek en wervelkolom tijdens het slapen een verkeerde positie aannemen.

Dus wanneer u last hebt van schouder- of nekpijn is het noodzakelijk dat het lichaam goed ondersteund wordt door uw hoofdkussen. Uw nek moet tijdens het slapen een natuurlijke positie behouden ten opzichte van de rug. Maar hoe kiest u nu een kussen dat goed bij u en uw eventuele klachten past?

Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet zodat u straks gemakkelijker de juiste keuze voor een kussen kunt maken!

Wat is het nut van een hoofdkussen?

Een hoofdkussen ondersteunt uw nek zodat uw nekspieren geheel tot ontspanning kunnen komen. Een goed kussen (in combinatie met het juiste matras) zorgen ervoor dat rug- en nekklachten voorkomen of minder kunnen worden. Het beste is het om een hoofdkussen even zelf te proberen, dan ervaart u meteen of een kussen qua hoogte en comfort bij u past. Maar dat is, zeker in deze tijd, helaas niet altijd mogelijk.

Slaaphouding

Allereerst is het handig om te weten wat uw voorkeurshouding is tijdens de nacht.

Welk kussen er het beste bij u past hangt namelijk helemaal af van uw slaaphouding. De meeste mensen hebben een voorkeurshouding in bed en weten dit van zichtzelf. Maar wat nu als u niet zeker weet of u op uw rug, buik of zij slaapt? Dan kunt u de houding waarin u het meest gaat liggen het beste als voorkeurshouding kiezen.

Wat ook nog mogelijk is, is dat u iemand bent die geen vaste slaaphouding heeft en/of heel veel beweegt in de slaap. Dan is een flexibel en vormbaar hoofdkussen een goede keuze omdat u deze zelf in de gewenste vorm kunt kneden. Ook is het belangrijk de stevigheid van uw kussen af te stemmen op de stevigheid van uw matras.

Kies daarom altijd eerst uw matras uit en later uw kussen! Een hoofdkussen heeft moet na ongeveer drie jaar weer vervangen worden.

Zijslapers

Dan steunt u voornamelijk op uw schouder en ontstaat er daardoor ruimte tussen uw hoofd en het matras. Om kromming van de hals en daarmee klachten aan nek en hoofd te voorkomen, is het van belang deze ruimte op te vullen met een hoofdkussen dat u een goede ondersteuning biedt.

Iemand die voornamelijk op zijn of haar zij slaapt, heeft dan ook een vrij dik en hoog kussen nodig. De stevigheid van het kussen kan verschillen en is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

Rugslapers

Dan is een middelhoog en vrij stevig hoofdkussen de beste keuze voor u. Hierbij kunt u aanhouden dat hoe groter de kromming van uw rug is, hoe hoger uw kussen moet zijn. In deze slaaphouding is het vooral belangrijk dat de nek goed wordt ondersteund.

Een kussen dat zijn vorm goed behoudt is een goede optie voor u als rugslaper, omdat deze de nek doorlopend de juiste ondersteuning biedt.

Buikslapers

Dan ligt u het grootste deel van de nacht met uw hoofd opzij, waardoor er mogelijk nek- en hoofdpijnklachten kunnen ontstaan.

Een zacht en laag hoofdkussen is dan de beste keuze voor u als buikslaper. Bovendien is het belangrijk dat het kussen goed veert zodat de nek niet teveel belast wordt. Kies bij deze slaaphouding dus bij voorkeur voor een zacht en kneedbaar hoofdkussen.

Stevigheid van uw kussen

Uw gewicht is ook een belangrijk aspect bij het uitkiezen van uw hoofdkussen. Bij het perfecte kussen voor u zakt uw hoofd als het ware heerlijk in het kussen. Dat kunt u bereiken door bij een lager gewicht voor een zacht kussen te kiezen, zodat u niet op het kussen blijft liggen (bij een stevige variant) maar er dus lekker in wegzakt.

Bent u iets groter van formaat, dan kiest u voor een stevig kussen zodat u er niet te veel in weg kan zakken. Zoals eerder benoemd is het belangrijk uw kussen af te stemmen op de stevigheid van uw matras om u het ultieme slaapcomfort te bieden.

Als het goed is weet u nu wat voor slaper u bent en welk soort kussen het beste bij u zal passen om nekklachten te verminderen of te voorkomen. Bij Beddenleeuw kunt u kiezen uit de volgende prachtige en unieke kussens. Comfort, koelte, perfecte ondersteuning en zelfs aromatherapie behoren tot de mogelijkheden.

Mocht u toch nog vragen hebben of twijfelen? De experts van Beddenleeuw kunnen u heel goed helpen bij het maken van de juiste keuze.

Kiyoh klantbeoordeling
5553 beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties Ên doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie