• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Wat zijn de voor- en nadelen van een boxspring?

Wat zijn de voor- en nadelen van een boxspring?

Omdat een bed, of het nu voor de kinderen of voor uzelf is, voor langere tijd mee moet gaan, is het belangrijk dat het bed van goede kwaliteit is en zorgt voor een optimale nachtrust.

Voordat u overgaat tot de aankoop van een nieuw bed heeft u waarschijnlijk een aantal vragen: Op welk bed zal ik het beste slapen? Wat heb ik over voor een goed bed? En welk bed past het beste bij mijn wensen en behoeften?

Wij zijn er van overtuigd dat een boxspring voor bijna iedereen de ideale keuze kan zijn, maar zijn hierin uiteraard niet geheel objectief. Om u ook enthousiast te maken, zetten wij de voor- en nadelen van een boxspring voor u op een rij!

Voordelen van een boxspring

Een boxspring heeft de nodige voordelen ten opzichte van een ‘standaard’ bed.

Optimale ondersteuning

De combinatie van de verende bedbodem en het verende matras met daarop een voor iedereen persoonlijk aan te passen topper, geeft veel ondersteuning bij het slapen. Het voelt heerlijk zacht en zorgt juist daarom voor veel comfort. Zo ontstaat de ideale combinatie van een luxe uitstraling en het ultieme slaapcomfort.

Ideale hoogte

Een boxspring is een stuk hoger dan een traditioneel bed en zorgt daardoor dat u een stuk prettiger in- en uit kunt stappen. Voor mensen die wat minder mobiel zijn, zwanger zijn of wat ouder beginnen te worden is de hogere instap ook een stuk praktischer.

De hoogte van het bed makkt het verschonen hiervan een stuk gemakkelijker omdat u gewoonweg minder diep hoeft te bukken.

Temperatuur en ventilatie

Een boxspring bestaat voornamelijk uit matrassen met veren met veel open ruimte. Die open ruimte zorgt voor een perfecte ventilatie. Omdat mensen nogal zweten tijdens het slapen, is de ventilatie en vochtafvoer uitermate belangrijk zodat de matrassen ook fris en schoon blijven. Bij standaard bedden zie je in de loop der tijd vochtplekken ontstaan die veroorzaakt worden door een beperkte ventilatie en slechte vochtafvoer.

Duurzaamheid

Doordat er minder druk op de matrassen is van de bedbodem is er veel minder sprake van slijtage of materiaalmoeheid. Dat zorgt er voor dat uw bed een stuk langer mee kan. Wij adviseren u wel om na ongeveer 10 jaar de (top) matrassen te vervangen. Het bed zelf gaat zeker ruim 20 jaar mee.

Keuzevrijheid

U kunt uw boxspring geheel aanpassen aan de stijl van uw slaapkamer door de grote keuze in ontwerpen, kleuren en materialen. Wij hebben natuurlijk ook een ruime selectie boxsprings in diverse formaten, kleuren en met verschillende onderstellen.

Uitstraling

Een boxspring ligt niet alleen heerlijk, maar straalt ook automatisch luxe en weelderigheid uit. Een mooi hoog bed dat ook nog eens zorgt dat u heerlijk uitgerust wakker wordt.

Prijs van een boxspring

Een goede boxspring, inclusief matrassen, hoeft tegenwoordig niet meer de wereld te kosten. Omdat wij onze boxsprings zelf en in Nederland produceren en ook nog eens rechtstreeks aan klanten kunnen leveren, kunnen wij zeer scherpe prijzen bieden. Ons instapmodel boxspring, Nora (Niet op voorraad), is bijvoorbeeld al beschikbaar vanaf € 229,- Maar ook onze meest luxueuze boxspring, model Julia, is tegen een hele schappelijke prijs verkrijgbaar.

Nadelen van een boxspring

Ja er zijn voor sommige mensen ook nadelen verbonden aan een boxspring, alhoewel dat vaak op het eigen gevoel gebaseerd is.

Vering

Wanneer u een normaal bed gewend bent dan is een boxspring een totaal andere ervaring. Aangezien zowel de bedbodem als het matras voorzien zijn van pocketveren, kan de boxspring een heel ander gevoel qua beweging geven. Dit merkt u vooral bij het in- en uitstappen, maar ook bij het draaien tijdens de slaap. Het is vaak een kwestie van voelen en  uitproberen wat er het beste bij u past.

Onderhoud

Het kan lastiger zijn om een boxspring stofvrij te houden dan een standaard bed, omdat de bekleding meestal van stof is. Voor veel mensen is dit geen enkel probleem, maar het kan vervelend zijn voor mensen die last van een huisstofmijtallergie hebben. Dit is heel gemakkelijk op te lossen door de bekleding van de boxspring aan te passen naar kunststof. Deze variant is tegenwoordig ook in diverse varianten verkrijgbaar.

Vlekken en vegen zijn ook wat lastiger weg te krijgen op de stoffen bekleding, tenzij u een mobiele stoomreiniger heeft. Bij standaard bedden bestaat het frame vaak uit hout of metaal waardoor deze makkelijker schoon gemaakt kunnen worden. Ook hiervoor geldt dat wanneer u een andere bekleding kiest de vlekken makkelijker te verwijderen zijn.

Omvang van een boxspring

Een boxspring ziet er heel anders uit dan een standaard bed. In met name kleinere slaapkamers kan de boxspring wat massief en kamervullend overkomen. Een standaard, of eerder traditioneel, bed heeft vaak een smaller frame en is laag bij de grond, waardoor het geheel sierlijker overkomt. Aan de andere kant zal een grotere slaapkamer juist wel profijt hebben van de omvang van de boxspring en zult u behalve een luxe uitstraling ook van een heerlijke nachtrust kunnen genieten.

Conclusie

Wij hopen dat deze voor- en nadelen u hebben geholpen bij het maken van een juiste keuze voor uw nieuwe bed. Mocht u verder nog vragen hebben dan adviseren wij u graag bij het samenstellen van de ideale boxspring. U kunt ook altijd langskomen in onze showroom om de boxsprings te zien, voelen en de voordelen zelf te ervaren. Dan kunt u straks ook heerlijk, als een leeuw, slapen op een van onze boxsprings!

Boxspring kopen?

Laagste prijs van Nederland, gemaakt in eigen fabriek én snel geleverd.

Boxsprings bekijken
Kiyoh klantbeoordeling
5542 beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie