• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een topper?

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een topper?

Een topper staat niet alleen prachtig en luxueus. Het is een snelle en slimme manier om het matras van uw boxspring minder snel te laten slijten en draagt dus bij aan de levensduur en de duurzaamheid van uw matras en boxspring.  

Maar wat zijn dan nog meer voordelen van een topper en hoe kunt u de juiste keuze maken uit alle mogelijkheden die er beschikbaar zijn? Om u hier zo goed mogelijk bij te kunnen helpen geven we hieronder eerst wat algemene informatie. Zo kunt u kijken wat voor uw specifieke situatie nodig kan zijn. En heeft u na het lezen toch nog vragen of onduidelijkheden? Neemt u dan gerust even contact op met een van onze professionals.  Zij beantwoorden graag uw vragen en helpen met het kiezen van uw perfecte topper!

Wat is een topper (topdekmatras)?

Toppers worden de laatste jaren steeds populairder. Ze worden dan ook steeds vaker onderdeel van een boxspringcombinatie. Maar ook in een ledikant, bovenop de standaard matrassen, zijn ze een trend in de slaapwereld. Maar waar is een topmatras eigenlijk goed voor? En nog belangrijker: is het altijd nodig, dan wel nuttig?

Met een topmatras verhoogt u de instaphoogte met zo’n vier tot acht centimeter, afhankelijk van het type dat u aanschaft. Naast het feit dat uw slaapcomfort toeneemt, ziet het er voor het oog ook direct een stuk luxer uit.

Een topper, ook wel topdekmatras, oplegmatras of dekmatras genoemd, is een dun matras wat bovenop het reguliere matras geplaatst wordt. Ze zijn leverbaar in verschillende soorten en maten. U kunt kiezen voor een 1-persoons topper, een 2-persoons topper of een topper met een split aan het hoofd- en/of voeteneinde.

Voordelen van een topper

U vraagt zich misschien af wat de voordelen zijn van een topper. Er zijn meerdere redenen waarom wij fan zijn van toppers.

Allereerst zorgt een topper voor een zachte, comfortabele ligging en een luxe gevoel. Uiteraard kunt u kiezen uit verschillende soorten toppers (koudschuim en traagschuim) afhankelijk van de gewenste ligging.

Een belangrijk voordeel is daarnaast dat een topper de levensduur van het onderliggende matras verlengt. Het matras slijt minder snel en daarnaast blijft het matras schoner doordat er niet rechtstreeks op wordt getranspireerd.

Heeft u op dit moment twee eenpersoonsmatrassen en wilt u daar een tweepersoonsbed van maken? Dat kan met een topper! Deze laat de lastige naad tussen de twee matrassen geheel verdwijnen.

Prefereert u een compleet ander matras dan uw partner? Of heeft de een meer ondersteuning nodig dan de ander? Met een topper behouden twee losse matrassen ieder zijn hardheid en is het toch mogelijk om uw eigen slaapcomfort te creëren.

Vindt u het opmaken van het bed een lastige klus? Dan is een topdekmatras een uitkomst voor u! U hoeft namelijk alleen het beddengoed op de bovenste matraslaag te verschonen en dat scheelt een hoop gedoe.

Materialen

Beddenleeuw biedt topmatrassen aan met een dikte van vier of acht centimeter en deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Hieronder vindt u drie verschillende soorten materialen met ieder zijn specifieke voordelen:

Koudschuim is als topmatras de meest gebruikelijke uitvoering. Een koudschuim topmatras draagt bij aan een goede ventilatie en zorgt zo voor verkoeling tijdens het slapen.

Een Traagschuim (NASA schuim) topmatras (topper) warmt op tijdens het slapen. Door het opwarmen vorm het matras zich helemaal naar en om uw lichaam. Zo verlaagt de topper de druk op met name gewrichten en biedt het u een nog betere ondersteuning tijdens het slapen.

Een bamboe topmatras is een comfortabel en verfrissende topper voor uw boxspring. Door de absorberende open structuur neemt deze topper veel makkelijker en sneller vocht op.

Welke toppers zijn er bij Beddenleeuw beschikbaar?

Topper koudschuim: Het koudschuim topdekmatras heeft een open celstructuur en een duurzame kern die samen zorgen voor een gemakkelijke vochtafvoer en een goede ventilatie. Uw topper zal hierdoor langer als nieuw aanvoelen. Dit type koudschuim past zich uitstekend aan aan de temperatuur in uw kamer waardoor u geen last zult hebben van grote temperatuurverschillen in bed. Door het gebruik van hoogwaardig HR40 koudschuim ervaart u een comfortabele en evenredige tegendruk over het gehele matras.

Topper traagschuim: Traagschuim vormt zich uitstekend naar uw lichaam. Hierdoor ervaart u weinig tot geen tegendruk op plekken waar gewichtsdruk wordt uitgeoefend. Traagschuim heeft een wat dichtere celstructuur waardoor het gemakkelijk warmte behoudt. Dit type matras is daarom een uitstekende keuze voor mensen met een rustige slaap, lichamelijke klachten en/of een koude slaapbeleving.

Topper bamboe: Een bamboe topmatras is een comfortabel en verfrissende topper voor uw boxspring. Door de absorberende open structuur neemt deze topper veel makkelijker en sneller vocht op. Het voelt comfortabel en zacht aan en is daarnaast bacterie bestrijdend en bijzonder geschikt voor mensen met allergieën zoals huisstofmijt. Deze topper van bamboe heeft een ritssluiting aan 3 zijden en kunt u wassen op 40 graden.

Splittopper koudschuim: Een split-topper is een tweepersoons topmatras waarvan de twee helften afzonderlijk van elkaar te verstellen zijn.

Splittopper traagschuim: Een split-topper is een tweepersoons topmatras dat geschikt is voor een tweepersoons elektrisch verstelbare boxspring.

Vlindertopper traagschuim of koudschuim: Een tweepersoons topmatras waarvan twee helften afzonderlijk van elkaar te verstellen zijn aan de boven- en onderzijde.

Deze toppers zijn allemaal in verschillende afmetingen beschikbaar.

Topper kopen?

Laagste prijs van Nederland, gemaakt in eigen fabriek én snel geleverd.

Toppers bekijken
Kiyoh klantbeoordeling
5516 beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie