• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een matras?

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een matras?

De aanschaf van een nieuw matras is erg belangrijk, omdat u een groot deel van uw leven slapend doorbrengt. Een goede nachtrust is bepalend voor uw gezondheid en hoe u gedurende de dag functioneert. Daarom is het belangrijk vooraf te bedenken aan welke eisen het matras moet voldoen. Heeft u liever een hard of een zachter matras, bent u een zij- of rugslaper of heeft u misschien last van rugklachten? Dat telt allemaal mee bij uw keuze. Bij Beddenleeuw kunt u daarom kiezen uit diverse soorten matrassen. Al onze matrassen stralen kwaliteit en comfort uit en er is voor iedere slaapbehoefte een passend matras beschikbaar.

Omdat onze matrassen worden geproduceerd en gecontroleerd door onze eigen fabriek in Nederland, kunnen wij kwalitatief hoogwaardige producten leveren en geven we op al onze matrassen standaard 2 jaar garantie. En het mooie is dat doen we direct aan de klant, dus zonder de tussenkomst van winkels en groothandels, zodat u ook nog eens een snelle levering kunt verwachten en een scherpe prijs betaalt.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen bij de keuze van het juiste matras geven we hieronder eerst wat algemene informatie. Zo kunt u kijken wat voor uw specifieke situatie nodig kan zijn, waarna wij u uitleggen wat de mogelijkheden en voordelen per matrassoort zijn. En heeft u na het lezen toch nog vragen of onduidelijkheden? Neemt u dan gerust even contact op met een van onze professionals.  Zij beantwoorden graag uw vragen en helpen met het kiezen van uw perfecte matras.

Welke verschillende type matrassen zijn er?

De meest populaire type matrassen zijn pocketvering, koudschuim en traagschuim. Naast deze type matrassen bestaan er ook nog Bonellvering matrassen, maar deze worden steeds minder populair. Pocketvering is stevig, veerkrachtig en ondersteunend. De veren kunnen zo geplaatst worden dat ze soepeler aanvoelen bij de schouders en steviger bij de heupen voor een goede drukverdeling. Deze worden doorgaans als boxspring matras gebruikt. 

Koudschuim is comfortabel, veerkrachtig en ventileert goed door de open celstructuur. Ook is het vlamvertragend en gaat het lang mee. Traagschuim heeft een compactere celstructuur en past zich aan het lichaam aan, geeft goede steun, maar ventileert minder goed dan koudschuim.

Levensduur van Matrassen

De levensduur van een matras is sterk afhankelijk van het type. Koudschuim heeft in de basis bijvoorbeeld een langere levensduur dan bonellvering. Dit is echter alleen zo als het gebruik van beide matrassen gelijk is. De levensduur hangt namelijk sterk samen met de belasting, frequentie van gebruik en mate van onderhoud. Koudschuim en pocketvering kun zwaarder belast worden dan bijvoorbeeld traagschuim. Door traagschuim te zwaar te belasten zal het sneller slijten en krijgt u ook eerder fysieke klachten.

Welk type slaper bent u?

Als u een nieuw matras gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met het type slaper dat u bent. Mensen die op hun buik slapen hebben namelijk een hard matras nodig om de rug zo recht mogelijk te houden. Als het matras te zacht is ligt u in een kuil en overstrekt u uw rug tijdens het slapen. Dit zorgt voor fysieke problemen. Bij zijslapers is het belangrijk dat het matras niet te hard is maar dat de heupen en schouders wel goed worden ondersteund. Als het matras te hard is, worden de heupen en schouders te zwaar belast en krijgt het tussenliggende gedeelte te weinig ondersteuning. Ook bij rugslapers is het belangrijk dat u niet een te hard matras neemt.

Matras bij rugklachten

Wanneer u last heeft van fysieke klachten, kan het vinden van het juiste matras best lastig zijn. Er zijn bijzonder veel type matrassen op de markt met allemaal hun eigen kenmerken. Bij Beddenleeuw hebben we kwalitatief hoogwaardige matrassen die optimaal comfort bieden bij fysieke ongemakken. De traagschuim matrassen zijn door hun drukverlagende eigenschappen zeer geschikt voor mensen met fysieke klachten.

Matrassen van Beddenleeuw

Nu we iets meer inzicht hebben in de verschillende soorten matrastypes, de levensduur, welk slaaptype u bent en welke matrassen geschikt kunnen zijn bij fysieke klachten, vindt u hieronder een overzicht van Beddenleeuw met matrassen die geschikt voor u kunnen zijn.

Matras Hybrid Prestige

Dit type matras is 25 centimeter dik en opgedeeld in zeven zones. Deze zones zijn ieder gevuld met pocketveren met verschillende hardheden. Door de combinatie van 400 pocketveren per m2 en een comfortabele NASA-traagschuim afdeklaag bent u verzekerd van een correcte houding, optimale ondersteuning en geniet u van duurzaamheid en ultiem comfort. Verder zorgt dit matras voor een probleemloze vochtafvoering, een gezonde luchtcirculatie en is de tijk afritsbaar en kan gemakkelijk gewassen worden.

Het matras voelt zacht tot middelhard aan, vormt zich naar de contouren van uw lichaam en zorgt voor een prettig ligcomfort. Verder is het matras anti-allergisch, kan het 140 kilogram per matras dragen en wordt het geproduceerd en gecontroleerd door onze fabriek in Nederland inclusief een garantie van twee jaar.

Tenslotte is het Hybrid Prestige matras verkrijgbaar in 18 verschillende maten varierend van 70×200 tot 180×220 en is het matras zowel geschikt voor een vlakke als een verstelbare bodem.

Matras Pocketveren

Het pocketveren matras is niet voor niets het meest verkochte matras type in Nederland. Dit type matras is 20 centimeter dik en opgedeeld in zeven zones. Deze zones zijn ieder gevuld met pocketveren met verschillende hardheden. Door de combinatie van 240 pocketveren per m2 en een hoogwaardige kwaliteit koudschuim afdeklaag bent u verzekerd van een correcte houding, optimale ondersteuning en comfortabele slaapbeleving. Verder zorgt dit matras voor een probleemloze vochtafvoering, een gezonde luchtcirculatie en is de tijk  afritsbaar en kan gemakkelijk gewassen worden.

Het matras voelt middelzacht tot hard aan en zorgt voor een prettig ligcomfort. Bij de formaten 70 tot en met 90 centimeter is het maximale gewicht 120 KG per matras. Van 140 tot en met 180 cm is het maximale gewicht 240 kilogram per matras. Verder is het matras anti-allergisch en wordt het geproduceerd en gecontroleerd door onze fabriek in Nederland inclusief een garantie van twee jaar.

Tenslotte is het Pocketveren matras verkrijgbaar in 18 verschillende maten varierend van 70×200 tot 180×220 en is het matras zowel geschikt voor een vlakke als een verstelbare bodem.

Matras Schuim HR40

Dit type matras is gemaakt van 16 centimeter dik koudschuim en heeft als eigenschap dat het altijd dezelfde opwaartse druk geeft, waardoor uw lichaam een comfortabele en ergonomisch verantwoorde ondersteuning krijgt. Het matras voelt stevig aan en is uiterst geschikt voor mensen met een gewicht tot 80 kilogram.

Het matras zorgt voor een prettig ligcomfort en de tijk is afritsbaar en kan gemakkelijk gewassen worden. Verder is het matras anti-allergisch en wordt het geproduceerd en gecontroleerd door onze fabriek in Nederland inclusief een garantie van twee jaar.

Tenslotte is het matras Schuim HR40 verkrijgbaar in 18 verschillende maten varierend van 70×200 tot 180×220 en is het matras zowel geschikt voor een vlakke als een verstelbare bodem.

Matras Polyether SG 25

Dit matras is het perfecte logeermatras. Het heeft een dikte van 14 centimeter en heeft een kern van hoogwaardige kwaliteit SG 25 polyether, wat een goede en stevige ondersteuning biedt aan mensen tot 60 kilogram. Dit type schuim heeft een open celstructuur waardoor het moeiteloos ventileert. Het matras voelt stevig aan en is tevens anti-allergisch. Met de afritsbare en wasbare witte tijk blijft het matras langer hygiënisch.

Tenslotte is het Polyether matras verkrijgbaar in 18 verschillende maten varierend van 70×200 tot 180×220 en is het matras zowel geschikt voor een vlakke- als een lattenbodem. Met de tips die wij u hierboven gegeven hebben kunt u het perfecte Beddenleeuw matras gaan uitzoeken. Maar heeft u toch nog vragen of onduidelijkheden? Neemt u dan gerust even contact op met een van onze professionals. Zij beantwoorden graag uw vragen en helpen met het kiezen van uw perfecte matras.

Matras kopen?

Gemaakt van de beste materialen in onze eigen fabriek in Nederland. Tijdelijk 50% korting.

Matrassen bekijken
Kiyoh klantbeoordeling
5553 beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie