• De goedkoopste van Nederland
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland
5502 beoordelingen

Hoe houdt u de slaapkamer fris en schoon?

Hoe houdt u de slaapkamer fris en schoon?

U heeft een prachige boxspring aangeschaft en wilt hier optimaal van kunnen genieten. Naast een goede nachtrust, is even lekker lang in bed blijven liggen omdat het weekend is of u een dagje vrij hebt, dan het fijnste wat er is. Maar dit wilt u natuurlijk wel doen in een hygiënische en frisse slaapkamer. Zonder bacteriën, beestjes en gekke luchtjes. Hoe u dat doet? Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Als u een boxspring heeft of wilt aanschaffen is de bedbodem standaard gemaakt van stof. Dit geeft een heerlijk zachte en luxueuze uitstraling, maar kan lastig zijn voor mensen die last hebben van bacteriën of een allergie. Gelukkig is er voor deze groep een mooi alternatief en kan de stoffen bekleding van de boxspring aangepast worden naar een kunstlederen variant. Bij Beddenleeuw bieden wij u 4 verschillende opties kunstleder waardoor u ook als u een allergie heeft, op een heerlijke boxspring kunt slapen.

Kies naast de kunstlederen bedbodem voor een topper van Bamboe. Door de absorberende open structuur neemt deze topper veel makkelijker en sneller vocht op. Het voelt comfortabel en zacht aan en is daarnaast bacterie bestrijdend en bijzonder geschikt voor mensen met allergieën zoals huisstofmijt. Een bamboe topmatras van Beddenleeuw is een comfortabel en verfrissende topper voor uw boxspring en maakt het geheel helemaal af!

Kies voor een pocketveren matras

Het pocketveren matras is niet voor niets het meest verkochte matras type in Nederland. Dit type matras is 20 centimeter dik en opgedeeld in zeven zones. Deze zones zijn ieder gevuld met pocketveren met verschillende hardheden. Door de combinatie van 240 pocketveren per m2 en een hoogwaardige kwaliteit koudschuim afdeklaag bent u verzekerd van een correcte houding, optimale ondersteuning en comfortabele slaapbeleving. Verder zorgt dit matras voor een probleemloze vochtafvoering, een gezonde luchtcirculatie en is de tijk  afritsbaar en kan gemakkelijk gewassen worden. Zo houdt u uw matras heerlijk schoon, fris en als nieuw.

Topmatras van bamboe

Een bamboe topmatras is een comfortabel en verfrissende topper voor uw boxspring. Door de absorberende open structuur neemt deze topper veel makkelijker en sneller vocht op. Het voelt comfortabel en zacht aan en is daarnaast bacterie bestrijdend en bijzonder geschikt voor mensen met allergieën zoals huisstofmijt. Deze topper van bamboe heeft een ritssluiting aan 3 zijden en kunt u gemakkelijk wassen op 40 graden.

Houd naast uw beddengoed ook uw dekbed schoon en fris. Uw beddengoed kunt u het beste een maal per week wassen om het schoon en fris te houden en dat doen de meeste mensen dan ook. Het lijkt wat veel, maar zo vermijdt u zoveel mogelijk huisstofmijten, bacteriën en allergenen.

Maar ons dekbed wassen vergeten we vaak te doen omdat het niet heel gemakkelijk in de wasmachine past en vaak langzaam droogt. Toch is het raadzaam, omdat u er elke dag onder slaapt, uw dekbed regelmatig te wassen. Natuurlijk helpt het al als u uw dekbed even lekker buiten hangt om te luchten, maar af en toe een echte schoonmaakbeurt mag eigenlijk niet vergeten worden.

Zoals gezegd kan een dekbed wassen prima in uw eigen wastrommel, mits deze groot genoeg is. De meeste dekbedden zijn geschikt om op 60 graden te wassen en als u het daadwerkelijk op 60 graden of hoger wast, dan worden meteen alle mogelijke bacteriën gedood.  Maar hoe kunt u de verschillende soorten dekbedden nu het beste wassen? Dat verschilt per type dekbed. Daarom is het belangrijk goed na te kijken van welk materiaal uw dekbed is gemaakt? Check bij uw donzen of wollen dekbed daarom altijd eerst het waslabel. Sommige dekbedden mogen echt niet (in de wasmachine) gewassen worden, dan kunt u deze het beste naar de stomerij brengen.

Donzen dekbed

Uw donzen dekbed in de wasmachine wassen kan prima, kies dan voor een fijnwasprogramma of het wolwasprogramma. Kijk vooraf goed in het waslabel of dit het beste op 40 of 60 graden gedaan kan worden. Het beste is om te kiezen voor speciaal wasmiddel geschikt voor zijde, voor fijnwasmiddel, donswasmiddel. Gebruik hierbij niet meer dan een kwart van de normale hoeveelheid.

Past het dekbed niet in uw wasmachine? In een badkuip kunt u dit ook met de hand wassen. Denk er wel om dat u het dekbed goed uitspoelt! Houd  u er rekening mee dat het drogen van een dekbed wel even kan duren? (meerdere uren is normaal). Als u het dekbed in de machine droogt, zorgt u er dan voor dat u uw dekbed op een lage temperatuur doet (maximaal 30 graden).

Synthetisch dekbed

Een synthetisch dekbed kan ook in de wasmachine gewassen worden. De meeste synthetische dekbedden wast u op maximaal 60 graden. Check hier ook altijd het waslabel van uw dekbed. Let op: was een synthetische dekbed niet te vaak en alleen wanneer noodzakelijk. Het vaker wassen van dit materiaal verkort de levensduur. Een synthetisch dekbed stopt u met een gerust hart in de droger.

Wollen dekbed

Uw wollen dekbed wassen in een wasmachine raden we in principe heel erg af. Chemisch reinigen is in dit geval een betere keuze. Er zijn speciale wollen dekbedden die wél op 40 graden gewassen kunnen worden. Doe dit alleen wanneer het waslabel dit duidelijk aangeeft, anders heeft u kans dat het dekbed gaat krimpen.Mocht u geen waslabel aantreffen laat voor de zekerheid uw wollen dekbed bij de stomerij reinigen. Uw wollen dekbed met regelmaat even luchten is altijd een goed idee zodat deze toch lekker fris blijft. Wol heeft namelijk zelfreinigende eigenschappen waardoor even luchten vaak wel voldoende is. Is er toch een vervelende vlek op uw wollen dekbed gekomen? Kies dan voor ossengalzeep of groene zeep om alleen deze plek schoon te maken, het is dan niet nodig om uw hele dekbed te reinigen.

Zijden dekbed

Lucht uw zijden dekbed cira twee tot drie keer per jaar. Bij voorkeur in de buitenlucht, maar liever niet in de zon! Reinig uw zijden dekbed bij een stomerij, maar enkel wanneer dit écht nodig is.

Vergeet ook uw hoofdkussen niet te wassen! Uw kussen wast u waarschijnlijk niet, maar het is dé plek waar bacteriën zich verzamelen. Om uw kussen heerlijk schoon en fris te houden, is het niet verkeerd om het eens per twee maanden te reinigen. Een extra voordeel is: regelmatig wassen zorgt voor een langere levensduur van uw kussen dus een win-win situatie.

Wij wensen u met bovenstaande tips heerlijke frisse nachten en lange (uit)slaapsessies toe!

Boxspring kopen?

Laagste prijs van Nederland, gemaakt in eigen fabriek én snel geleverd.

Boxsprings bekijken
Kiyoh klantbeoordeling
5502 beoordelingen
  • De goedkoopste van Nederland
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie