• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Hoe houdt u uw slaapkamer vrij van muggen maar toch koel?

Hoe houdt u uw slaapkamer vrij van muggen maar toch koel?

Het is weer zomer in Nederland! Heerlijk genieten van de zon, het strand, in het zwembad of gewoon lekker in de schaduw in de achtertuin. Maar ’s nachts is het minder genieten vanwege de hoge temperaturen en een andere vervelende bijkomstigheid: muggen! Zoemen, steken, jeuk, het zijn kleine vervelende beestjes die uw nachtrust flink kunnen verstoren. Wij hopen dat u met onderstaande tips toch een goede nachtrust kunt hebben en de muggen buiten de deur kunt houden.

Neem voor het slapen een lauwwarme douche

Muggen komen vooral  af op warmte, alcohollucht, zweet, vocht en stilstaand water. Door even te douchen voor het slapengaan is de kans een stuk kleiner dat deze kleine, vervelende beestjes uw nacht verstoren.

Gebruik horren voor de ramen en deuren

Het is een beetje een open deur, maar als u echt geen muggen in de slaapkamer wilt hebben kunt u het beste de ramen dicht houden. Dit is natuurlijk niet erg realistisch met deze hoge temperaturen. Zeker als de zon onder is gegaan wilt u alle kamers lekker luchten en alle ramen en deuren tegen elkaar open zetten voor zoveel mogelijk frisse lucht. Met een hor voor het raam of de deur kunt u alles lekker luchten terwijl de muggen buiten blijven.

Zet de ventilator aan in de slaapkamer

Muggen kunnen niet tegen de luchtstroom van een ventilator of airco en vliegen of waaien weg. Zo verjaagt u de muggen dus op een gemakkelijke manier! Belangrijk is dat het apparaat zich niet op een hoek richt, maar de hele kamer geleidelijk afkoelt. Een goede plek om de ventilator neer te zetten is voor het raam. Een ventilator zuigt namelijk lucht van achteren naar binnen en blaast het aan de voorkant weer uit.


Anti-muggenspray is altijd handig

Anti-muggenspray is niet zo goed voor de gezondheid, maar voor een aantal weken per jaar en bij goed gebruik kan het zeker geen kwaad. Bovendien is een flesje DEET ideaal om mee te nemen of om op uw nachtkastje te zetten. U spuit of smeert het middel op uw lichaam en de mug blijft liever uit de buurt. Wist u trouwens dat alleen vrouwtjesmuggen steken? Zij hebben het bloed nodig om zich voort te kunnen planten. En staat u ’s nachts alsnog oog in oog met een mug? Een beetje in de goede richting spuiten werkt vaak al voldoende. Een nadeel is dat deze middeltjes alleen werken op de plaatsen die u ermee inspuit of insmeert.

Planten kunnen helpen

Muggen houden niet van de geur van lavendel, citroengras, rozemarijn, munt en kattenkruid. Het voordeel van lavendel is dat het niet alleen helpt bij het verjagen van muggen, maar het er ook voor zorgt dat u beter slaapt! Heeft u geen lavendel in huis, maar wel muntblaadjes of kattenkruid? Wrijf dan met de muntblaadjes over de huid of smeer het sap van het kattenkruid op uw blote lichaamsdelen en de muggen blijven gegarandeerd uit de buurt. In tegenstelling tot het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, is het gebruik van kruiden veilig en niet schadelijk voor uw gezondheid.

Heeft u al eens gedacht aan een klamboe?

Naast horren is een klamboe ook een snelle en praktische oplossing. Hiermee schermt u het bed af voor alle muggen en vliegen. Let erop dat de klamboe lang en groot genoeg is, zodat ook uw voeten beschermd zijn en muggen niet onder de klamboe door kunnen vliegen. Ook de grootte van de gaatjes is belangrijk. Hoe fijner de stof hoe beter!

Een muggenstekker is handig en effectief

De vloeistof die de verdamper afgeeft zorgt ervoor de de mug het niet overleeft of liever vertrekt uit uw slaapkamer. Antimuggenstekkers bestaan uit een flesje vloeistof en een verdamper voor in het stopcontact. U verjaagt er dus perfect de muggen mee!

Plaats een muggenlamp

Het blauwe licht van een insectenlamp trekt allerlei insecten aan, dus ook muggen. Het UV-licht elektrocuteert muggen en vliegen zodra ze in de buurt komen van het rooster. Het is misschien een investering, maar dan bestrijdt u de muggen wel super effectief.

Gebruik een elektrische vliegenmepper

Onmisbaar is een handige elektronische vliegenmepper. Waar de mug bij de ouderwetse vliegenmepper de luchtstroom voelt en dus ontsnapt voordat u de kans krijgt hem te raken, ziet hij deze niet aankomen. Wist u ook dat als u langzaam op de mug afgaat, de mug niet doorheeft dat u eraan komt? En ook een prettige bijkomstigheid, u krijgt geen vieze vlekjes op de muur.

Dek de vijver en het zwembad af en maak de dakgoot schoon

Muggen houden van open water. De vijver in de tuin, het zwembad dat u in de tuin heeft staan met dit heerlijke weer, de regenton en het stilstaand water in de dakgoot zorgen dat muggen nog sneller op uw huis afkomen. Zorg dus dat het water weg kan lopen, dek het zwembad af met een zeil en zet lege bloempotten op zijn kop.

Draag katoenen of linnen nachtkleding

Lange en dunne nachtkleding kunnen u helpen om de muggen van het lijf te houden in de zomer. Linnen is een lekker luchtige stof waardoor uw lichaam koel blijft en de muggen eerder uit de buurt blijven. Zorg daarnaast voor een lekker fris bed. Gebruik bijvoorbeeld een luchtig katoenen laken in plaats van een dekbed. Katoen heeft als mooie eigenschap dat u zo koel mogelijk blijft, het ademt goed en neemt veel zweet op. Doordat zweet niet op het lichaam blijft liggen, blijft u vanzelfsprekend koeler tijdens de nacht en komen muggen minder snel op u af!

Maak gebruik van een topmatras met goede vochtafvoering

Een heerlijk verkoelend koudschuim topper matras heeft een open celstructuur en een duurzame kern die samen zorgen voor een gemakkelijke vochtafvoering en een goede ventilatie. Omdat muggen graag op warme lichamen en luchtjes afkomen is deze topper geen overbodige luxe in de zomermaanden. Vanwege dit fijne type koudschuim zult u geen last hebben van grote temperatuurverschillen in bed.

Met deze tips, hopen wij van Beddenleeuw, dat u muggenvrij en redelijk koel de zomer door kunt komen.

Boxspring kopen?

Laagste prijs van Nederland, gemaakt in eigen fabriek én snel geleverd.

Boxsprings bekijken
Kiyoh klantbeoordeling
5529 beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie