• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Hoe zorgt u voor een kerstsfeer in uw slaapkamer

Hoe zorgt u voor een kerstsfeer in uw slaapkamer

Deze tijd van het jaar is vaak koud en daarom is het nog leuker om het binnen warm en sfeervol te maken. Tijdens de feestdagen versiert u natuurlijk niet alleen de huiskamer en de buitenkant van het huis, maar ook de andere kamers in het huis krijgen een gezellige kerstsfeer mee.

Hoe heerlijk is het bijvoorbeeld als u naar bed gaat en u kunt voor het slapen gaan nog even genieten van een (subtiele) feestelijk versierde slaapkamer. Hieronder geven we u een aantal tips om de slaapkamer in de gewenste kerstsfeer te brengen. Dat kan uitbundig maar ook heel ingetogen met alleen wat details zijn.

Decoreer de slaapkamer met kerstlampjes

Een van de simpelste manieren om kerstsfeer in de slaapkamer te krijgen is het aanbrengen van kerstlampjes. U kunt het klein houden door bijvoorbeeld en vaas te vullen met lampjes en kerstballen en deze op uw nachtkastje te plaatsen. Dan is het decoratief en sfeervol, maar niet te druk en met te veel licht.

Wilt u het iets uitbundiger versieren kunt u bijvoorbeeld langs de deurposten en het hoofdbord van uw bed lichtjes ophangen. Kies voor een verschil in effect voor verschillende lampjes. Ledlampjes geven een sterker licht af dan bijvoorbeeld clusterlampjes en kijk ook goed naar het formaat en bundeling van de lichtjes.  

Aan het hoofdbord van uw bed kunt u ook allerlei versieringen ophangen waaronder dus lampjes maar ook een guirlande of een mooie dennenslinger. Dit kost weinig tijd en het staat erg gezellig! Als u geen hoofdbord hebt, kunt u wellicht decoratie aan de muur bevestigen. En heeft u bijvoorbeeld een lijst boven het bed hangen dan kunt u daar ook gemakkelijk lampjes op aanbrengen, net als op of aan een hocker of dekenkist.

Gebruik een kerstdekbed om onder te slapen

Een andere snelle en eenvoudige manier om kerstsfeer in uw slaapkamer te krijgen is wanneer u speciaal winter- of kerstbeddengoed op uw bed gebruikt. Er zijn tegenwoordig super veel leuke en betaalbare sets te krijgen vaak met hele leuke bijpassende kussenslopen. Ook zijn er sets die aan twee kanten verschillende prints hebben, zodat u de sfeer gemakkelijk weer kunt aanpassen.

Wilt u het niet te gek of specifiek maken, kies dan voor een dekbedset met een winters tafereel, of bijvoorbeeld met een schotse ruit. Een dekbedovertrek en een plaid in verschillende prints vormen vaak een leuke combinatie en het staat erg gezellig. Als u kiest voor ruiten in de kleuren rood en groen is het extra feestelijk. Kan het niet te gek kies dan voor kerststerren, kerstmannen of rendieren.

Leg kerstkussens op bed en gebruik een warme sprei

Heeft u geen zin om een hele nieuwe set beddegoed te kopen, die u ook maar een beperkte tijd kunt gebruiken? Met alleen wat kerstkussens en bijvoorbeeld een mooie sprei kunt u ook al voor een heerlijke winterse sfeer zorgen. Daarnaast zijn warme plaids met passende prints een echte aanrader. Deze heeft u namelijk nooit te veel en al helemaal niet tijdens de koude winter maanden. Een plaid kunt u ook ter decoratie op het bed leggen óf wanneer u het koud hebt, lekker om u heen slaan of over uw benen leggen als u op de bank ligt.

Hang kerstdecoratie aan de lamp

Als u een kroonluchter of een andere mooie hanglamp boven uw bed hebt hangen kunt u er linten met kerstballen aan hangen of gebruik kerstgroen en andere decoraties. Het effect is echt heel erg leuk en sfeervol.

Zet een stolp neer

Mooi en sfeervol is een stolp met een winters landschap of gewoon wat kerstlampjes eronder. Het is super simpel te maken en het zorgt ook weer voor een vorm van kerstsfeer in de slaapkamer. U kunt deze plaatsen op een nachtkastje, een dekenkist of op een andere kast in de kamer.

Versier het slaapkamerraam

Sla ook uw raam of ramen niet over. Versier ze met leuke raamstickers of schrijf er met krijtstift een lieve kerstboodschap op. Het is ook leuk een kleine kerstkrans voor het slaapkamerraam op te hangen. Dan heeft u niet alleen in de avond, maar ook overdag als de gordijnen open zijn, extra sfeer.

Zet een klein kerstboompje neer

Wat altijd een goed idee is, is een minikerstboompje in de slaapkamer! Die kunt u natuurlijk ook versieren met kerstlampjes en zelfs kleine kerstballetjes en slingers. Ook een alternatieve kerstboom op de muur of de deur is heel erg leuk.

Decoratie in neutrale kleuren

Als u niet houdt van hele opvallende kleuren en decoraties, kunt u ook kiezen voor accessoires in neutrale kleuren. Met een kerstkrans, een stolp, een vaas, een sprei en kussens creëert u al snel een winterse sfeer zonder dat het teveel overheerst. Gebruik alleen decoratie waar u zich prettig bij voelt.

Zet een geurkaars neer

Tenslotte kunnen ook geuren u helemaal in de kerststemming brengen. Tegenwoordig zijn er eindeloos veel opties als het gaat om geurkaarsen. Ga bijvoorbeeld voor een kaars die ruikt naar dennen of bijvoorbeeld een van de vele waxmelts en branders die er heel sfeervol uitzien en heerlijk ruiken. Let wel goed op dat u voor het slapen gaan kaarsen en branders goed dooft.

Wij wensen u hele sfeervolle en fijne feestdagen toe!

Kiyoh klantbeoordeling
5553 beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie