• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Hoe voorkom je koude voeten in bed, zelfs in de zomer?

Hoe voorkom je koude voeten in bed, zelfs in de zomer?

Het is tijd om naar bed te gaan. Je stapt in bed om te gaan slapen, maar vervolgens lig je nog een hele tijd wakker met voeten als ijsklompjes. Is dit voor jou herkenbaar?

Logisch, want ongeveer een op de drie vrouwen heeft last van koude voeten in bed. Wat zijn de oorzaken en wat kun je eraan doen om het te voorkomen?

Vrouwenkwaaltjes

Het hebben van koude voeten een typische vrouwenkwaal, maar waarom hebben vrouwen nu vaker last van kou dan mannen?

Eigenlijk is het heel simpel. Vrouwen hebben meer vet- en minder spiermassa en omdat spiermassa warmte aanmaakt, hebben mannen het dus simpelweg minder vaak koud. Dat zien we vaak ook op de avond op de bank.

De vrouw ligt lekker onder een dekentje met een kopje thee, terwijl bij de man het zweet al uitbreekt bij het aanzicht.

Een ander punt dat van invloed kan zijn, is de doorbloeding. De bloedcirculatie wordt beïnvloed door het hormoon oestrogeen (vrouwelijk geslachtshormoon) en hierdoor kunnen koude voeten en andere koude plekken ontstaan.

Bovendien daalt jouw lichaamstemperatuur ook wanneer de omgevingstemperatuur daalt. Bloedvaten trekken samen, zodat er zo min mogelijk warmte kan ontsnappen. In dit geval zorgt de verminderde doorbloeding in de voet voor koude voeten.

Waarom kun je koude voeten in bed het beste voorkomen?

Een fijne basistemperatuur in bed is belangrijk voor een goede nachtrust. Je wilt het niet te warm hebben, maar ook niet te koud. Koude voeten kunnen je namelijk wakker houden of je slaapkwaliteit verminderen.

Vrouwen piekeren vaak over de dag als ze in bed liggen. Dat is al vervelend genoeg, maar als je je ook nog ongemakkelijk voelt door je koude voeten, wordt het nog erger. En dat terwijl een goede nachtrust zo belangrijk is.

Daarom hebben we een paar handige tips voor je om koude voeten in bed te voorkomen.

Dekbedkeuze

Een goed dekbed kan je nachtrust bevorderen. Als je het snel koud hebt, kun je kiezen voor dons of wol.

Een donzen dekbed is licht en warm. Het percentage dons bepaalt hoe warm het dekbed is: hoe meer dons, hoe warmer. Een wollen dekbed houdt je ook lekker warm. Het verwarmt snel en reguleert de vochtigheid. Een flanellen dekbed is ook een aanrader voor koukleumen. Het katoen is zacht en past zich snel aan je lichaamstemperatuur aan.

Doe wat nodig is

Dus, wat jouw partner er misschien ook van vindt, als een paar sokken jou helpen om minder last te hebben van koude voeten, trek ze dan gewoon aan. Het is misschien even wennen, maar het helpt wel. Je kunt ze altijd later in de nacht weer uittrekken als je genoeg bent opgewarmd.

Een warme kruik in bed leggen bij het voeteneinde zorgt ook voor heerlijk warme voeten. En als dit allemaal niet voldoende is, kies dan voor een elektrische deken. Succes gegarandeerd.

Voldoende beweging

Beweeg je voeten voordat je naar bed gaat. Je hoeft niet intensief te sporten, maar een wandeling, een voetmassage of een paar keer op je tenen staan en weer afrollen kan helpen. Zo stimuleer je de bloedcirculatie in je voeten en begin je de nacht met een warm gevoel.

Warm bad

Even lekker in bad gaan voordat je gaat slapen is altijd een goed idee. Je lichaamstemperatuur stijgt en je voeten zijn heerlijk warm als je in bed stapt. Als je een elektrische boxspring hebt, zorg er dan voor dat je voeten ietsje omhoog liggen als je nog even televisie gaat kijken. Zodra je gaat slapen, zet je alles natuurlijk weer terug in de vlakke stand.

Voetmassage

Masseer je voeten voor een betere bloedcirculatie of nog beter laat jouw voeten masseren. Gebruik hiervoor een klein beetje lavendelolie. Lavendel werkt rustgevend en verbeterd daarnaast ook nog eens jouw slaapkwaliteit. Bijkomend voordeel is dat jouw voeten de volgende dag ook nog eens heerlijk zacht zijn. Trek na afloop van de massage lekker warme sokken aan om ze extra warm te houden. Zo komt het helemaal goed met jouw voeten, het hele jaar door!

Kiyoh klantbeoordeling
5542 beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie