• Kom langs in onze showroom
  • Direct van de fabrikant uit Nederland
  • Mogelijkheid om in drie termijnen te betalen
⚠️ Beste klant, vanwege enorme drukte kan het zijn dat wij niet zo goed bereikbaar zijn. Onze excuses hiervoor! ⚠️

Hoe voorkom je koude voeten in bed, zelfs in de zomer?

Hoe voorkom je koude voeten in bed, zelfs in de zomer?

Het is tijd om naar bed te gaan, je stapt in bed om heerlijk te gaan slapen, maar vervolgens lig je nog een hele tijd wakker met voeten als ijsklompjes. Is dit voor jou herkenbaar?

Logisch, want ongeveer een op de drie vrouwen heeft last van koude voeten in bed. Wat zijn de oorzaken en wat kun je eraan doen om het te voorkomen?

Vrouwenkwaaltjes

Waar snurken vaak echt iets voor mannen is, is het hebben van koude voeten een typische vrouwenkwaal. Vaak wordt de man in bed dan ook gebruikt om de koude voeten tegenaan te houden en even lekker op te warmen.

Maar waarom hebben vrouwen nou vaker last van kou dan mannen?

Eigenlijk is het heel simpel. Vrouwen hebben meer vet- en minder spiermassa en omdat spiermassa warmte aanmaakt, hebben mannen het dus simpelweg minder vaak koud. Dat zien we vaak ook in de avond op de bank.

De vrouw ligt lekker onder een dekentje met een kopje thee terwijl bij de man het zweet al uitbreekt bij het aanzicht.

Een ander punt wat van invloed kan zijn is de doorbloeding. De bloedcirculatie wordt door het hormoon oestrogeen (vrouwelijk geslachtshormoon) beïnvloed en hierdoor kunnen koude voeten en andere koude plekken ontstaan.

Bovendien daalt jouw lichaamstemperatuur ook wanneer de omgevingstemperatuur daalt. Bloedvaten trekken samen, zodat er zo min mogelijk warmte kan ontsnappen. In dit geval zorgt de verminderde doorbloeding in de voet voor koude voeten.  

Waarom kun je koude voeten in bed het beste voorkomen?

Het is belangrijk in bed een fijne basistemperatuur te hebben. Niet te warm maar zeker ook niet te koud. Je kunt namelijk doordat je met koude voeten in bed stapt een slechte nachtrust ervaren.

Vrouwen zijn vaak al malers en laten de dag meerdere malen passeren terwijl ze in bed liggen. Als je jezelf dan ook nog onprettig voelt omdat je koude voeten hebt dan helpt dat zeker niet mee. En dat terwijl een goede nachtrust zo belangrijk is.

Om jou te helpen hebben we een paar handige tips bedacht om koude voeten in bed te voorkomen.

Dekbedkeuze

De keuze voor het juiste dekbed is zeer belangrijk bij een gevoel van te veel warmte of kou in bed. Dons en wol zijn bijvoorbeeld een prima keuze voor mensen die het sneller koud hebben.

Let bij een donzen dekbed op het percentage dons dat erin zit: hoe hoger dit percentage is, hoe lichter en warmer het dekbed aanvoelt. Een wollen dekbed warmt super snel op. Een flanellen dekbed is ook een goede keuze voor de koukleumen onder ons. Het katoen is geruwd, waardoor het zich sneller aan jouw lichaamstemperatuur zal aanpassen.

Doe wat nodig is

Dus wat jouw partner er misschien ook van vindt, als een paar sokken jou helpen minder koude voeten te hebben, trek ze dan gewoon aan. Het is misschien even wennen, maar het helpt wel. Je kunt ze altijd later in de nacht weer uittrekken als je genoeg opgewarmd bent.

Een warme kruik in bed leggen bij het voeteneinde zorgt ook voor heerlijke warme voeten. En is dit allemaal niet voldoende, kies dan voor een elektrische deken. Succes gegarandeerd.

Voldoende beweging

Zorg dat je voordat je naar bed gaat in beweging bent. Niet voluit gaan sporten, maar even een stukje lopen, jouw voeten in het rond bewegen of even een paar keer op jouw tenen gaan staan en weer afrollen. De beweging zorgt dat jouw voeten warmer worden en je dus beter aan de nacht begint.

Warm bad

Even lekker in bad gaan voordat je gaat slapen is altijd een goed idee. Je bent lekker rozig, jouw lichaamstemperatuur warmt op en jouw voeten zijn heerlijk warm als je het bed instapt. En heeft een heerlijke elektrische boxspring, zorg dat dat jouw voeten ietsje omhoog liggen als je nog even televisie gaat kijken. Zodra je gaat slapen zet je alles natuurlijk weer terug in de vlakke stand.

Voetmassage

Masseer jouw voeten even lekker voor een betere bloedcirculatie of nog beter laat jouw voeten masseren. Gebruik hiervoor een klein beetje lavendelolie. Lavendel werkt rustgevend en heeft een positieve uitwerking op jouw kwaliteit van slapen. Bijkomend voordeel is dat jouw voeten de volgende dag ook nog eens heerlijk zacht zijn. Trek na afloop van de massage lekker warme sokken aan om ze extra warm te houden. Zo komt het helemaal goed met jouw voeten, het hele jaar door!

  • Kom langs in onze showroom
  • Direct van de fabrikant uit Nederland
  • Mogelijkheid om in drie termijnen te betalen

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

Tot 15% extra korting & gratis extra's

Elektrische dagen