• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Hoe kunt u een boxspring het beste opmaken?

Hoe kunt u een boxspring het beste opmaken?

Als u een heerlijke boxspring thuis heeft staan, heeft u hier waarschijnlijk voor gekozen vanwege het ultieme comfort. Dat in combinatie met de luxe uitstraling en de perfecte ventilatie en vochtafvoer, waardoor uw bed ook heerlijk fris en schoon blijft.

En, omdat het opmaken van een boxspring een stuk makkelijker gaat dan bij een traditioneel bed.

Wist u bijvoorbeeld dat dit de voornaamste reden is dat veel hotels kiezen voor een boxspring? Zodat de kamermeisjes, vanwege de hoogte van dit bed, het vele verschonen en opmaken een stuk gemakkelijker konden uitvoeren. Dit had als praktische reden dan ze dan simpelweg minder diep hoefden te bukken.

Maar hoe kunt u die prachtige boxspring dan precies het beste opmaken? Hieronder geven wij u uitleg hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Begin bij de topper

Het is natuurlijk fijn om uw boxspring mooi op te maken omdat het oog ook wat wil als u in de avond uw slaapkamer binnenkomt. Maar wist u dat het correct opmaken naast een fijn beeld ook belangrijke bescherming biedt?

Op uw boxspring kunt u daarom het beste gebruik maken van een topper en dat doet u niet alleen omdat het prachtig en luxueus oogt. Het is een snelle en slimme manier om het matras van uw boxspring minder snel te laten slijten en draagt dus bij aan de levensduur en dus de duurzaamheid van uw matras en boxspring. 

Gaat u aan de slag met het opmaken van de boxspring, doe dan geen hoeslakens om het matras, maar om de topper. Hiermee behoudt u het mooie aanzicht van uw nieuwe boxspring en het zorgt voor een groot stuk gemak. Immers, het opmaken van een boxspring gaat een heel stuk makkelijker en sneller als u niet de matras, maar de topper op hoeft te tillen.

Gebruik van molton en hoeslaken

Gebruik als extra bescherming een molton naast het hoeslaken om uw topper. U voorkomt daarmee dat het transpiratievocht door zal dringen in het matras. Uiteraard is het vervolgens ook belangrijk om het hoeslaken en de molton regelmatig te wassen, zodat u deze goed schoon kunt houden en er steeds voldoende vocht opgenomen kan blijven worden.

Houd wel rekening met de beperkte hoogte van die topper. Doorgaans is dat matras ongeveer 5 tot 10 centimeter dik, waardoor u daar speciale hoeslakens en moltons voor nodig hebt. Voor het dekbed hoeft u daar geen rekening mee te houden, als die maar breed genoeg is.

Afmeting dekbed

Ga daarna verder met het dekbed waar u het dekbedovertrek omheen kunt doen.

Zorg ervoor dat het dekbed breder is dan het matras. Voor een matras van 160, 180 en 200cm breed kunt u gebruik maken van een dekbed en overtrek met een breedte van 240cm. Op die manier hangt het dekbed links en rechts zo’n 20 tot 40 centimeter over de rand, waardoor u het bed daarmee net zo mooi op kunt maken als in een luxe hotel.

Kussens en afwerking

Maak ook de kussens netjes op, bij voorkeur in dezelfde kleur of stijl als het dekbedovertrek. Kijk goed naar de afmetingen van de kussens, zodat u daar ook de juiste hoezen bij kunt bestellen.

Kleine bijpassende sierkussentjes of een mooie sprei op plaid op uw mooi opgemaakte boxspring maken het geheel helemaal af! Vervolgens hoeft u alleen nog maar te genieten

Tip: Het is nog even goed om checken of u lakens met split nodig heeft in verband met een eventuele elektrische boxspring uitvoering.

Kiyoh klantbeoordeling
5529 beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie