• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Hoe kiest u het perfecte kussen?

Hoe kiest u het perfecte kussen?

Iedereen weet dat een goede nachtrust heel erg belangrijk is om overdag goed te kunnen functioneren en gezond te zijn en blijven. Daarom hebben wij bij Beddenleeuw niet alleen prachtige boxsprings, comfortabele matrassen en heerlijke bijpassende toppers, maar nu ook de fijnste hoofdkussens! En omdat wij ook de kussens hier in Nederland produceren, bieden wij u hoogwaardige kwaliteit, een snelle levering en natuurlijk een hele scherpe prijs.

Maar welk kussen past er nu het beste bij u? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet zodat u straks gemakkelijker de juiste keuze kunt maken!

Waarom is een goed kussen belangrijk?

Een hoofdkussen ondersteunt uw nek zodat uw nekspieren geheel tot ontspanning kunnen komen. Een goed kussen (in combinatie met het juiste matras) zorgen ervoor dat rug- en nekklachten voorkomen of minder kunnen worden. Het beste is het om een hoofdkussen even zelf te proberen, dan ervaart u meteen of een kussen qua hoogte en comfort bij u past. Maar dat is helaas niet altijd mogelijk.

Wat is uw slaaphouding?

Om de zoektocht naar uw ideale kussen te starten is het handig om te weten wat uw voorkeurshouding is tijdens de nacht. Welk kussen er het beste bij u past hangt helemaal af van uw slaaphouding. Dus bent u een buik-, zij- of rugslaper? De meeste mensen hebben een voorkeurshouding in bed en weten dit van zichzelf.

Maar wat nu als u niet zeker weet of u op uw rug, buik of zij slaapt? Dan kunt u de houding waarin u het meest gaat liggen het beste als voorkeurshouding kiezen. Wat ook nog mogelijk is, is dat u iemand bent die geen vaste slaaphouding heeft en/of heel veel beweegt in de slaap. Dan is een flexibel en vormbaar hoofdkussen een goede keuze omdat u deze zelf in de gewenste vorm kunt kneden.

Ook is het belangrijk de stevigheid van uw kussen af te stemmen op de stevigheid van uw matras. Kies daarom altijd eerst uw matras uit en later uw kussen! Een hoofdkussen heeft moet na ongeveer drie jaar weer vervangen worden.

Bent u een zijslaper?

Dan steunt u voornamelijk op uw schouder en ontstaat er daardoor ruimte tussen uw hoofd en het matras. Om kromming van de hals en daarmee klachten aan nek en hoofd te voorkomen, is het van belang deze ruimte op te vullen met een hoofdkussen dat u een goede ondersteuning biedt. Iemand die voornamelijk op zijn of haar zij slaapt, heeft dan ook een vrij dik en hoog kussen nodig. De stevigheid van het kussen kan verschillen en is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

Bent u een rugslaper?

Dan is een middelhoog en vrij stevig hoofdkussen de beste keuze voor u. Hierbij kunt u aanhouden dat hoe groter de kromming van uw rug is, hoe hoger uw kussen moet zijn. In deze slaaphouding is het vooral belangrijk dat de nek goed wordt ondersteund. Een kussen dat zijn vorm goed behoudt is een goede optie voor u als rugslaper, omdat deze de nek doorlopend de juiste ondersteuning biedt.

Bent u een buikslaper?

Dan ligt u het grootste deel van de nacht met uw hoofd opzij, waardoor er mogelijk nek- en hoofdpijnklachten kunnen ontstaan. Een zacht en laag hoofdkussen is dan de beste keuze voor u als buikslaper. Bovendien is het belangrijk dat het kussen goed veert zodat de nek niet te veel belast wordt. Kies bij deze slaaphouding dus bij voorkeur voor een zacht en kneedbaar hoofdkussen.

Gewicht is van belang voor de stevigheid van uw kussen

Uw gewicht is ook een belangrijk aspect bij het uitkiezen van uw ideale hoofdkussen. Bij het perfecte kussen voor u zakt uw hoofd als het ware heerlijk in het kussen. Dat kunt u bereiken door bij een lager gewicht voor een zacht kussen te kiezen, zodat u niet op het kussen blijft liggen (bij een stevige variant) maar er dus lekker in wegzakt. Bent u iets groter van formaat, dan kiest u voor een stevig kussen zodat u er niet te veel in weg kan zakken.

Zoals eerder benoemd is het belangrijk uw kussen af te stemmen op de stevigheid van uw matras om u het ultieme slaapcomfort te bieden. Onze bedden-experts kunnen u heel goed helpen bij het maken van de juiste keuze.

Kiyoh klantbeoordeling
5553 beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties Ên doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie