• In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Hoe houdt u in deze koude periode uw bed toch lekker warm?

Hoe houdt u in deze koude periode uw bed toch lekker warm?

De ene persoon heeft het altijd warm in bed en de andere misschien weer vaak koud. En dan zeker als u even uit bed gaat om naar het toilet te gaan of er bijvoorbeeld uit moet omdat de kinderen naar gedroomd hebben of u op een andere manier nodig hebben.

Dan is het bed of de boxspring waar u zo heerlijk in lag te slapen alweer veel meer afgekoeld en is dus een beetje meer warmte extra welkom. Een elektrisch deken kan hierin een uitkomst zijn, maar de vraag is of uw wederhelft ook zo blij is met een extra kacheltje in bed.

En om die verwarming in de nacht op de hoogste stand te zetten is ook geen goed idee, want dat kan zorgen dat u wakker wordt met hoofdpijn de volgende ochtend.

Maar wat kunt u dan wel doen om het voor u beiden aangenaam te maken? Wij geven u hieronder een aantal handige tips! 

Maak gebruik van een donzen dekbed 

Een donzen dekbed zorgt ervoor dat u het minder snel koud zult hebben ’s nachts. Donzen dekbedden zijn gemaakt van zuivere witte eenden dons dat zorgt voor een maximale ventilatie en vochtregulatie.

Het dekbed is warmte isolerend zonder dat het klam wordt. Bijkomend voordeel is dat dit soort dekbedden geschikt zijn voor het hele jaar. Als u u bijvoorbeeld een zomer- en herfstdekbed samenvoegt, heeft u in de combinatie een heerlijk warm winterdekbed.

Heeft uw partner het juist helemaal niet koud tijdens de wintermaanden? Dan kunt u ook kiezen voor een apart dekbed tijdens dit seizoen. Misschien wat minder knus, maar zo heeft u beiden een goede nachtrust en een prettige slaaptemperatuur.

Kies voor een pocketveren matras

Het pocketveren matras is niet voor niets het meest verkochte matras type in Nederland. Dit type matras is 20 centimeter dik en opgedeeld in zeven zones. Deze zones zijn ieder gevuld met pocketveren met verschillende hardheden.

Door de combinatie van 240 pocketveren per m2 en een hoogwaardige kwaliteit koudschuim afdeklaag bent u verzekerd van een correcte houding, optimale ondersteuning en comfortabele slaapbeleving.

Verder zorgt dit matras voor een probleemloze vochtafvoering, een gezonde luchtcirculatie, is deze anti-allergisch en is de tijk afritsbaar en kan gemakkelijk gewassen worden.

Doordat u bij deze matrassen niet snel zult gaan zweten, vanwege de fantstische vochtafvoering en gezonde luchtcirculatie, zult u ook minder snel klam en koud wakker worden en dus automatisch warmer en comfortabeler slapen in uw bed of boxspring.

Een topper van traagschuim zorgt voor extra warmte

Topdekmatrassen of simpelweg toppers, worden de laatste jaren steeds populairder. Ze worden dan ook steeds vaker onderdeel van een boxspringcombinatie. Maar ook in een ledikant, bovenop de standaard matrassen, zijn ze ook een echte trend in de slaapwereld.

Een topper is een dun matras wat bovenop het reguliere matras geplaatst wordt. Ze zijn leverbaar in verschillende soorten en maten. U kunt kiezen voor een 1-persoons topper, een 2-persoons topper of een topper met een split aan het hoofd- en/of voeteneinde. Met een topmatras verhoogt u de instaphoogte met zo’n vier tot acht centimeter, afhankelijk van het type dat u aanschaft. Naast het feit dat uw slaapcomfort toeneemt, ziet het er voor het oog ook direct een stuk luxer uit.

Een Traagschuim (NASA schuim) topper warmt op tijdens het slapen. Door het opwarmen vorm het matras zich helemaal naar en om uw lichaam. Zo verlaagt de topper de druk op met name gewrichten en biedt het u een nog betere ondersteuning tijdens het slapen.

Omdat u en uw partner een eigen topper kunnen kiezen, heeft u geen last van de keuze tussen warm en koud. Een koudschuimtopper is een uitkomst voor mensen die het eerder warm en verkoeling en extra ventilatie willen en traagschuim is meer geschikt voor de koukleumen onder ons.

Gebruik een leuke, decoratieve sprei of plaid

Als u een apart dekbed ongezellig vindt, kunt u ervoor kiezen om een extra plaid of mooie sprei te gebruiken tijdens de koude nachten. En decoratieve sprei zorgt niet alleen voor (plaatselijk) extra warmte, maar deze kunnen ook meteen voor een fijne winterse sfeer zorgen. Daarnaast zijn warme plaids met leuke prints een echte aanrader. Deze heeft u namelijk nooit te veel en al helemaal niet tijdens de koude winter maanden.

Een plaid kunt u ook ter decoratie op het bed leggen óf wanneer u het koud hebt, lekker om u heen slaan of over uw benen leggen als u op de bank ligt.

Met deze tips kunt u op een praktische en leuke manier zorgen dat u en uw partner beiden lekker warm (of juist fris) in bed liggen tijdens de koude wintermaanden. Wij wensen u alvast fijne feestdagen.

Boxspring kopen?

Laagste prijs van Nederland, gemaakt in eigen fabriek én snel geleverd.

Boxsprings bekijken
Kiyoh klantbeoordeling
5523 beoordelingen
  • In 3 termijnen betalen via IN3
  • De beste prijs-kwaliteit verhouding
  • Direct uit eigen fabriek in Nederland

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

20% extra korting + gratis extra's

Bekijk onze actie