• Kom langs in onze showroom
  • Direct van de fabrikant uit Nederland
  • Mogelijkheid om in drie termijnen te betalen

De 5 beste Slaapkamerplanten

De 5 beste Slaapkamerplanten

Het is weer zomer en de natuur is vol in bloei. Buiten zie je de meest prachtige kleuren ontstaan bij bloemen en planten. We gaan lekker op stap naar het tuincentrum of de kweker en kiezen een mooie verzameling van planten en bloemen om onze tuin weer helemaal op te fleuren.

Maar waarom zouden we hier alleen in de tuin van genieten?

Ook in jouw slaapkamer kun je heel goed (een aantal) planten zetten. We zullen een vijftal mooie en geschikte planten voor jou uitlichten en ook meteen benoemen welke planten geschikter zijn voor de mensen die iets minder groene vingers hebben.

De Palm

Altijd goed en een echte eyecatcher in jouw slaapkamer is de palm. Deze plant zie je ook veel op pinterest en in interieurbladen terugkomen. In vele maten te verkrijgen dus geschikt voor iedere slaapkamer.

Er zijn eventueel ook mooie lampjes in de vorm van palmbladen te vinden of kies bijvoorbeeld voor een prachtig gedroogd palmblad in een mooie vaas op jouw vensterbank of nachtkastje. Een mooi bijpassend dekbedovertrek kan het geheel helemaal afmaken.

Aloë Vera

De Aloë Vera plant is een plant die je helpt bij het genieten van een goede nachtrust. Ook gebruiken sommige mensen de inhoud van de bladeren voor de verzorging van hun huid en anderen drinken een glaasje aloe vera sap in de ochtend voor een betere gezondheid.

Voor de mensen zonder groene vingers is de Aloë Vera ook een prima optie. Deze wordt namelijk ook wel de “onsterfelijke plant genoemd”. Succes verzekerd!

Bananenplant

De bananenplant, ook wel Musa Tropicana, heeft prachtige, grote bladeren. Maar deze plant heeft echt karakter en dat is te zien aan het rafelig blad, de scheurtjes en de knakjes.

Net als de Aloë Vera, werkt deze plant heel goed ter ondersteuning van jouw nachtrust en is daarmee een perfecte slaapkamer plant. Want naast het feit dat deze planten rust en kalmte uitstralen, zijn ze ook nog eens luchtzuiverend.

Voor de mensen met groene vingers is deze plant helaas minder geschikt. Hij heeft namelijk veel zon én warmte nodig en moet goed onderhouden worden. Ben je niet gezegend met groene vingers of biedt jouw slaapkamer niet de juiste omstandigheden? Kies dan liever voor een andere plant, anders is het zonde van jouw aankoop.

Monstera

Ben je gezegend met groene vingers? Dan staat de tropische plant Monstera prachtig in jouw slaapkamer. Wie naar de Monstera (Gatenplant) kijkt, wordt meteen vrolijk! In de bladeren zitten olijke gaten en elk blad is weer anders. Deze plant is dus een echte aanwinst voor jouw slaapkamer.

Calathea

De Calathea is een mooie tropische plant die zeker niet misstaat in jouw slaapkamer. Dit is een prachtige plant met een unieke uitstraling, maar helaas niet de makkelijkste om te verzorgen. De Calathea heeft prachtige grote, gestreepte bladeren die ‘s nachts sluiten. In de ochtend gaan de bladeren weer vanzelf open en word je dus samen met jouw plant wakker! Schrik je alleen niet van het geluid, want het bewegen kan een ruisend geluid opleveren. Hopelijk heeft dit lijstje jou geholpen bij het vinden van jouw perfecte plant en zien we binnenkort overal meer groen terug in de slaapkamers van Nederland.

  • Kom langs in onze showroom
  • Direct van de fabrikant uit Nederland
  • Mogelijkheid om in drie termijnen te betalen

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw slaapkamer!

15% extra korting op bijna alles & gratis extra's

Start of Summer Deals